Annons


Fotbollslandslaget lyckades med det omöjliga. Underläge med 4–0 mot Tyskland, i Berlin – vändes på en halvtimme till 4–4.

Café stämmer in i hyllningskören till Erik Hamréns mannar och listar fem saker vi minns lite extra.

* * *

Zlatan skyndar på avspark
Sverige har precis reducerat till 4–1. Klockan visar på 61 minuter och det är ju egentligen över, nu handlar det mest om att undvika total förnedring. Ändå ger sig målnickaren Ibrahimovic in i målet, plockar upp bollen och springer i full fart mot mittcirkeln. Där tände lagkaptenen ett litet hopp om mirakel hos alla svenskar.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Sverige får en ny spelare
På Die Welts webbsida står det minuterna efter matchen hur ”Rasmussen chockar Tyskland”. Vi vet inte riktigt vem denne Rasmussen är, men tror nog att Rasmus Elm ogärna lämnar ifrån sig sitt kvitteringsmål.

En händelse får ett namn
Den här redaktionen är den första att uppskatta en fin allitteration, men någon måtta får det ändå vara. Det började redan i eftersnacket då Kanal 5:s Tommy Åström sa ”Bragden i Berlin” cirka 300 gånger, fortsatte genom morgonsoffor och kvällstidningar för att om ett halvår landa i en slentrianmotivering på en idrottsgala nära dig. Kom igen – så catchy är det inte.

Tidig valrörelse
Statsminister Fredrik Reinfeld var på plats och bjöd på såväl depparbilder som glädjeyra från vip-läktaren. Framför allt var han otroligt ivrig att ta plats i studion som en man av folket efter matchen. Kalla oss cyniker, men han hade knappast varit lika på det om 4–0 hade stått sig.

Zlatan är fokuserad
Under en lång segerintervju undviker ”Ibra” konsekvent att titta någon i ögonen. Istället är hans blick som fastnaglad åt sidan. Där studiomonitorn står. Och visar ut-bilden. På Zlatan.

Johan Hurtig

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar