Hoppa till innehåll

6 gånger skådisar försökte spela smarta och misslyckades

En riktigt bra skådespelare kan gestalta många olika typer av rollfigurer. Något som verkar extra svårt för många är dock att spela riktigt smarta människor.

James Franco, Rise of the Planet of the Apes

James Franco

En alzheimersforskare borde åtminstone utstråla grundläggande läskunnighet. Vår mänskliga huvudperson här har något ironiskt i blicken under filmen, som att han ordlöst säger ”visst är det sjukt att jag, James Franco, spelar forskare?” Och ja, man kan bara hålla med.

Arnold Schwarzenegger, Junior

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger ser faktiskt mer ut som en forskare när han nära naken poserar i Mr Olympia-tävlingen, än när han tar på sig ett par glasögon. Herregud vilken dumbom de där glasögonen får honom att framstå som.

Mark Wahlberg, Transformers: Age of Extinction

Mark Wahlberg

När Mark Wahlberg spelar komiska roller får man en känsla av att han inte förstår humor som språk. Ni vet hur man kan läsa ett språk fonetiskt? Det låter ju lite som det ska, men någonting är inte riktigt hundra. Så känns det med Mark Wahlberg, han läser humorn fonetiskt. Och exakt samma känsla får man när han ska spela smart. Han läser smarta ord från ett manus men har absolut ingen aning om vad någonting betyder. Titta på honom! Hur kan man se så förbryllad ut precis hela tiden?

Tara Reid, Alone in the Dark

Tara Reid

Sällan har någon sett så utklädd ut som när Tara Reid i denna kalkonrulle tar på sig en labbrock och ett par glasögon. Det känns som någon på en maskerad med minimala ambitioner.

Jessica Alba, Fantastic Four

Det är en bedrift att alla fyra huvudpersonerna ska spela riktigt skarpa, högutbildade människor, men ändå lyckas ge intrycket av att vara… om inte svagbegåvade så åtminstone strax under snittet. Särskilt sticker den nästan helt uttryckslösa skådespelaren Jessica Alba ut.

Will Ferrell, Land of the Lost

Will Ferrells naturliga slängighet och överraskade uttryck är några av hans stora styrkor och har gett oss en rad riktigt roliga komedier. Det ska dock sägas att det är drag som inte gör honom etthundra procent trovärdig som paleontolog. Om en person som såg ut som Will Ferrell hävdade att han hade någon sorts forskarroll hade han kunnat visa upp all tänkbar dokumentation, man hade ändå inte litat på honom för en sekund, utan bara väntat på att han skulle ramla på något skojigt sätt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.