Hoppa till innehåll

6 sätt du som man kan öka chansen att din kvinnliga partner vill bli gravid

När väl beslut tagits om att försöka få barn vill man ofta att det ska ske på direkten, men en graviditet kommer sällan på beställning. Det finns dock en rad saker man, som man, kan tänka på för att öka chansen till en graviditet i ett heterosexuellt förhållande.

Planerar du och din tjej efter att utöka familjen? För att öka chanserna till befruktning finns sex råd man, som man, kan följa för att öka chanserna.

1. Dra ner på alkoholen

Om du är nykterist kan du hoppa över den här punkten. Men har du svårt att hålla dig undan alkoholen bör du läsa vidare. Hög alkoholkonsumtion kan nämligen skada dina spermier. Men är du en stordrickare är det inte hopplöst. Att dra ner på alkoholen i tre månader kan nämligen göra att dina simmare är på banan igen.

Det är utsöndringen av de elektromagnetiska radiovågorna som är boven i dramat

2. Minska tiden med din dator och Wi-Fi

Vill du bli bli förälder kan det vara en god idé att dra ner på din uppkopplade tid. Kombinationen av datoranvändning och Wi-Fi-uppkoppling kan nämligen få din spermaproduktion att minska. Det kan också påverka spermans vitalitet. Det är utsöndringen av de elektromagnetiska radiovågorna som är boven i dramat. Är det svårt att dra ner på din datortid gör du dig själv en tjänst genom att alltid arbeta vid ett bord, där distansen mellan dator och testiklar blir längre än om du sitter med datorn direkt i knät.

3. Välj bort skräpmat och bearbetat kött

Din kost har stor inverkan på din spermakvalité. Flera studier har funnit att högt intag av bearbetat kött och brist på grönsaker och frukt påverkar spermierna. Så vill du öka era chanser till graviditet är det dags att välja bort skräpmat och bearbetat kött och satsa på en god sallad i stället.

Kanske är viljan att starta en familj en bra morot för att fimpa ciggen?

4. Stressa ner

Att du stressar påverkar hela din kropp – inklusive dina spermier. Det finns studier som visar att psykisk stress försämrar kvaliteten på sperman, vilket minskar dess förmåga att befrukta ett ägg. Stressen stör nämligen produktionen av testosteron såväl som spermier. Även om det kan addera stress att försöka bli med barn så måste du alltså försöka slappna av och varva ned för att förbättra chanserna.

5. Fimpa cigaretterna

Alla vet att det är inte är hälsosamt att röka och att det är svårt att sluta, men kanske är viljan att starta en familj en bra morot för att fimpa cigarretterna? Forskning visar nämligen att rökning har en negativ påverkan på spermatätheten, antalet spermier och andelen spermier vid utlösning. I en studie var ”normal” eller ”hälsosam spermieproduktion” mycket lägre hos försökspersoner som rökt än hos dem som inte gjorde det.

6. Ha mer sex

Om tidigare punkter har känts jobbiga så kommer nu en (förhoppningsvis) roligare punkt. Lever du i tron om att det är bättre att ha sex sällan för att kunna öka dina chanser att bli gravid? Tänk om. Forskare har funnit att män som avstår från att ha sex i över sju dagar också har stora förändringar i kvoten av normal sperma. De drog då slutsatsen att långa perioder av avhållsamhet kan orsaka försämring av spermier. Så att ”jobba på att få barn” kan alltså vara nyckeln till att faktiskt få barn.

Källa:CureJoy

Artikeln publicerades först på MåBra.


Mer på samma ämne:

Sex steg till perfekt sex under småbarnsåren

Jerka Johansson: ”Att skaffa barn är att hitta hem”

10 anledningar till att skaffa barn – Nisse Edwall hyllar föräldralivet

13 bilder som kommer ge dig panik om din partner vill skaffa barn men inte du


Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.