6 stiligaste svenska sporthjältarna genom tiderna

Från Nacka Skoglunds Milano-look till Jesper Parneviks rekordbyxor. Här är sex gånger svenska idrottare faktiskt lyckats se riktigt stiliga ut i sina sportkläder – det finns många stiltips att plocka med sig här.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2017-09-11 15:50  |  Lästid: 3 minuter

Idrottare har ett skamfilat rykte som stillösa, ovårdade och omöjliga att få rätsida på. Det är delvis därför Henke Lundqvist lyfts till så skyhöga höjder för sin klädkoll vid sidan av rinken, det är därför Björn Borg får en hel film för att visa upp sin strålande fårskinnslook och det är därför som David Beckham hyllas som en gud för att han vet hur man tar på sig en polotröja.

Det där ryktet kanske stämmer för vissa utanför sporten, men i deras rätta element är det få som slår sportprofilerna på fingrarna. Särskilt om man kollar ett par år bakåt i tiden. Lagom till att det är dags att på allvar komma igång med träningen efter sommarens uppehåll listar vi Sveriges stiligaste sporthjältar i träningskläder. Låt det väl inspirera!

6) Mats Sundin

Den numera 46-årige Torontohjälten, Hall of Fame-medlemmen, OS- och VM-giganten visste redan runt millennieskiftet vikten av ett par mjukisbyxor med muddar för att skorna skulle framhävas på det här oklanderliga viset.

5) Ingmar Stenmark

Skidkungen Stenis må vara mest känd för sin mössa, men här visar han (bredvid den riktige kungen) vikten av att skidjackan sitter åt på de rätta ställena och att undertröjan täcker halsen.

4) Ingemar Johansson

Det hade varit lätt för Ingo att bara dra på sig nån gammal t-shirt till träningsbyxorna men här lyckas han se lika 2017 ut som självaste Our Legacy, Acne Studios eller Commes des Garcons. K.O.!

3) Jesper Parnevik

I maj 1992 slog Jesper Parnevik sitt eget rekord i vida byxor. Föga visste han då att de vida byxorna skulle göra en comeback efter bara 25 år. Nu alltså, kolla bara på Cafés Instagramkonto.

2) Nacka Skoglund

Det är nästan fusk att säljas till Italien och utsättas för deras modesinne. Men när Nacka Skoglund skrev på för Inter 1950 var det den här looken som gällde för alla i laget. Den stickade tröjan, de vida byxorna, den uppvikta kragen och hur han viker in tröjan precis vid midjan – allt skulle kunna vara hämtat från modeveckan i Milano.

1) Björn Borg

Det går såklart inte att bräcka Björn Borg. Han hade turen att vara universums bäste under en tid som bjöd på kort-korta shorts, åtsittande kragtröjor, Fila, v-ringat och Fred Perry. Allt bar han som den stilkung han är.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-07-05 16:35