Hoppa till innehåll

7 billiga hotell i London som ligger centralt – Café tipsar

Sara Lund

Ska du åka till London och vill bo billigt, centralt och ändå sjysst? Café guidar dig till sju olika hotell som erbjuder allt från livligt vandrarhem till lugna hotell nära shoppinggatorna.

Shopping, fest, kultur eller bara en weekend bort från allt som heter vardag – London är perfekta resemålet för dig som vill åka iväg över en helg, oavsett om du har en stor eller liten budget.

Vi har listat hotell som kostar under tusen kronor natten, och som ändå ligger så pass centralt att du tar dig in till city på några minuter. Scrolla ner och boka resan.

7 billiga och centrala hotell i London

1. Click78 – vandrarhem med hög puls

Vandrarhem i London

Ett riktigt budgetalternativ för dig som kan tänka dig att dela rum med andra. Här kan du bo på ett vandrarhem i centrala London, för en billig peng. Lokalerna är ett gammalt tingshus som har byggts om och här är det färgglatt, livligt och i källaren finns en bar som erbjuder livemusik och biljardkvällar. Läs mer och boka här.

2. Hotell Princess – nära tågstationen Kings Cross

Hotell Princess i London

Det här hotellet ligger mitt i Londons centrum, bara ett stenkast bort från tågstationen Kings Cross och St Pancras. Hotellet erbjuder enkla rum där du kan välja ett rum med eget badrum eller billigare rum med delat badrum. Läs mer och boka här.

3. EasyHotel – nära tunnelbanestationen Old Street

Easy Hotel i centrala London

Här bor du nära tunnelbanestationen Old Street, som tar dig in till London City på bara några minuter. Det är åtta minuters promenad till kulturcentrumet Barbican och hotellets reception är öppet dygnet runt. Perfekt för kompisresan till London! Här kan du läsa mer och boka.

4. Hotel Hub by Premier – budgethotell nära Brick Lane

Budgethotell centrala London

Här bor du nära marknaden Brick Lane och nära till tunnelbanestationer som tar dig in till city på några minuter. Hotellet har fått bra betyg för sina små och fräscha rum. I området finns det gott om restauranger och butiker. Här kan du läsa mer och boka.

5. Hotell Monypoly – nära City och Brick Lane

Hotell Monoply London

Ett enkelt hotell där du bor i små rum och har tillgång till både gemensamt kök, badrum samt tvättstuga. Här bor du nära marknaden Brick Lane samt nära till tunnelbanestationer som tar dig in till city. Här kan du läsa mer och boka.

6. Hotell Ibis – budgethotell med fräscha rum

Ibis hotell i centrala London

Det finns ibis-hotell i mer eller mindre hela världen, även i London. Här bor du enkelt till ett budgetpris, och nära till buss och tunnelbana. Hotellet har fått bra betyg för sena rena rum. Här kan du läsa mer och boka.

7. Hotell Barry house – nära Oxford Street och Hyde Park

Billigt hotell nära Oxford street

Här bor du ett stenkast från Hyde Park och Paddington Station. Hotellet är 3-stjärnigt och alla rum har egna badrum och gratis WiFi. På bara några minuters promenad tar du dig till shoppinggatan Oxford Street. Perfekt hotell för dig som vill shoppa. Här kan du läsa mer och boka.

Här är ett hotelltips för dig som gillar öl

Nu öppnar världens första bryggerihotell – med egen ölkran på rummet

Foto: IBL

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.