Hoppa till innehåll

Nu öppnar världens första bryggerihotell – med egen ölkran på rummet

Bo mitt i ett bryggeri med egen öltapp på rummet och inbyggd ölkyl i duschen? Ja, tack. Den 27 augusti öppnar hajpade ölmärket BrewDog världens första bryggerihotell – DogHouse.

Man gillar ju lösningar som innehåller ölbekvämligheter. Nyligen lanserade ölmärket Michelob den ultimata golfbagen för dig som gillar öl och golf. Nu är det dags för det skotska ölbryggeriet BrewDog att öppna upp dörrarna till världens första bryggerihotell.

Projektet startade som en crowdfunding-kampanj förra året. På bara en vecka hade projektet nått sitt insamlingsmål på 75 000 dollar – och när kampanjen var till ända hade hela 300 000 dollar i bidragits av världens ölentusiaster.

Brewdog öppnar upp ett hotell med egen ölkran på rummet, i Columbus, Ohio.

Nu är hotellet, som ligger nära BrewDogs bryggeri utanför Columbus i Ohio, färdigt. Hotellet har 32 rum, varav två sviter med väl tilltagna 200 och 140 kvadratmeter. Självklart möts du av en bartender istället för en traditionell hotellreceptionist och självklart får du en öl när du checkar in. I hotellet finns ett ölmuseum, där gästerna får följa ölproduktionen från början till slut. Om beerpong finns i det gemensamma sällskapsutrymmet? You bet.

Brewdog öppnar upp ett hotell med egen ölkran på rummet, i Columbus, Ohio.

Men rummen då? Rummen kommer att ha egna privata ökranar med ett urval av BrewDogs ölsorter. Dessutom är det bara att knäppa en kall i duschen – där finns nämligen en egen ölkyl. Smidigt och bekvämt, precis som man vill ha det. Skönhetsprodukter finns naturligtvis också att tillgå – med doft av humle.

Brewdog öppnar upp ett hotell med egen ölkran på rummet, i Columbus, Ohio.

Priset för ett rum är 168 dollar per natt och bokning sker via Brewdogs hemsida. Glädjande nog för dig som inte pallar ta sig ända till Ohio har bryggeriet också planer på att öppna upp ett liknande hotell i sitt hemland Skottland i början av 2019.

Brewdog öppnar upp ett hotell med egen ölkran på rummet, i Columbus, Ohio.

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.