Annons

7 goda viner och bubbel för kring hundra spänn

Visst går det att hitta riktigt bra viner runt hundringen. Cafés dryckesredaktör väljer sju klockrena fynd – ett bubbel, två vita och fyra röda.

Andreas Grube

Korka upp och välkomna helgen med de bästa vinerna och bubblet på Systembolaget till humana priser.


Bestheim Crémant d’Alsace Brut
(nr 7714, 99 kr). Klockrent bubbel med både citrusdriven fräschör och snyggt djup i form av nougat och smörkex. Gott på egen hand men gör sig också prima till exempelvis en skagentoast.

Annons

 


Loimer Lenz Riesling 2015
(nr 4350, 95 kr). Krispigt, fräscht och friskt vin som bjuder på gråpäron, syrliga gröna äpplen, lime och stenig mineralitet. Lysande som aperitif eller till färska skaldjur.

Gilla Cafe.se på Facebook

 


Gustave Lorentz Gewirztraminer Réserve 2015
(nr 5244, 99 kr). Ett vin med en del sötma, vilket gör att det sitter som en smäck till thaikäk med lite hetta – eller till ostbrickan.

 


Bilogía Casa Los Frailes 2015
(nr 2031, 80 kr). Förvånansvärt (med tanke på prislappen) välbalanserat och intressant vin med frisk syra och silkiga tanniner. Björnbär, färska örter och lite lakrits dominerar doft och smak.

 


Alamos Cabernet Sauvignon Cabernet Franc 2015
(nr 2804, 99 kr). Elegant och schysst vin som är ett snyggt ackompanjemang till en välkryddad köttbit. Mycket vin för pengen.

 


Barbera d’Alba Busije 2015
(nr 75722, 109 kr). Snygg kombination av läskande fräschör och stadig kryddbotten. Grymt bra till krämig pasta eller bara en rejäl bit parmesan.

 


Côtes-du-Rhône 2012
(nr 2011, 115 kr). En klassiker i sammanhanget, och ett av de bästa fynden du kan göra i den här prisklassen. Väldigt ambitiöst och välgjort med Rhônetypiska smaker av lagerblad, vitpeppar, charkbricka och björnbär.

Annons

Dela (1)
Tweeta

Annons


Laddar