Hoppa till innehåll

7 mörka poddar för dig som gillar skräckfilm och mysterier

Anaïs González Cruz

Sparka igång hösten med berättelser som ger dig kalla kårar.

Olösta brott, läskiga skräckhistorier och konstiga fenomen som saknar förklaring – hösten är verkligen de kusliga poddarnas tid.

Kom i rätt stämning med dessa 7 tips! 👻

1. Crimetown

Efter prisbelönta The Jinx går skaparna nu vidare med Crimetown, ett riktigt guldkorn för alla true crime-fans.

I varje säsong kartläggs kriminaliteten i olika amerikanska städer och först ut är Providence, som styrs med järnhand av Bostonmaffian.

Lyssna här.

2. Lore

Påhittade skräckhistorier och vandringssägner finns det gott om, men var inte för snabb med att avfärda allt du hör. En del av dem tar faktiskt avstamp i verkligheten.

Podcasten Lore benar ut verkliga händelser som gett oss mardrömmar i generationer och varför vissa av dem förekommer lite för ofta efter läggdags.

Lyssna här.

3. Everything is Stories

Underdogs, gangsters och så kallade freaks. I Everything is Stories spelar det ingen roll vem du är, så länge du har en historia som berör.

Här får vi bland annat möta fotografen som specialiserat sig på brottsplatser och ljudteknikern som var en del av Cops tv-team, starka berättelser som är svåra att skaka av sig.

Lyssna här. 

4. The Message

I över 70 år har rymdsignalen gäckat forskarna. Hittills har ingen lyckats koda ljudupptagningen, men nu kan mysteriet snart vara löst.

The Message kretsar kring journalisten Nicky Tomalin och hennes dokumentation av forskarteamets framsteg – för det går bra, åtminstone till en början…

Lyssna här

5. Welcome to Night Vale

Välkommen till Night Vale, en fiktiv ökenstad någonstans i USA där märkliga ting är mer regel än undantag.

Följ allt som händer i staden via radiopresentatören Cecils surrealistiska nyhetssändningar. HÖG Twin Peaks-faktor.

Lyssna här

6. Sword & Scale

Sword & Scale har kallats för världens bästa true crime-podd och med ett grävteam som går långt bortom tidningsrubrikerna är det svårt att inte hålla med.

Brutala mord, uppmärksammade rättegångar och oförklarliga försvinnanden. Varje episod är en kuslig påminnelse om att monstret under sängen faktiskt finns på riktigt.

Lyssna här

7. Knifepoint Horror

Knifepoint Horror är det självklara valet när du vill bli riktigt rädd. Här har överflödiga ljudeffekter skalats bort för att i stället fokusera på det viktigaste i alla skräckhistorier – berättaren.

Slut ögonen och låt den kusligt neutrala rösten guida dig genom storys som är så skruvade att man ibland måste stänga av.

Lyssna här

Läs även: Kallas för årets läskigaste skräckfilm – se den nya trailern

[newsletter]

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.