7 saker att göra under mellandagarna när du tröttnat på familjen

Inga idéer på vad du ska fylla mellandagarna med? Ingen fara, här kommer sju bra tips!

Jesper Johansson | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2023-12-19 09:14  |  Lästid: 4 minuter

Visst, julen är en tid för familjemys och avslappnande aktiviteter i mysiga tröjor. Men allt når en gräns. Efter ett par dygn kan det finnas en iver att komma bort och ha lite egentid. Att vara ledig i mellandagarna är ju såklart bäst när man faktiskt har en känsla av att man är just ledig och har ett fritt schema.

Men vad ska man hitta på då? Café-redaktionen har slagit sina halvkloka huvuden ihop och skapat en idélista med aktiviteter att fylla mellandagarna med. Välj och vraka, och njut av ledigheten!

Foto: Getty Images

1. Bli för full i en sportbar och förlora pengar på Stryktipset

Mellandagarna är en lite orimligt aktiv sporttid. Fler än en omgång av Premier League och The Championship avgörs mellan jul och nyår vilket ger dig den perfekta möjligheten att smita hemifrån. Ta dig till din lokala sportbar med ett gäng goda vänner. Ät överskattade wings och drick lite för varm öl. Sätt er ner och snickra ihop en Stryktipsrad som känns så där sjukt bra innan den rättas med 8 av 13. En drömeftermiddag som enkelt kan glida över till ytterligare aktiviteter!

2. Se Napoleon på bio

Är du historieintresserad kommer du dessutom njuta av filmen! Men det spelar faktiskt inte så stor roll om du tycker om biofilmen eller inte. Att med största drycken och lilla popcornen slå sig ner i en mjuk biostol är svårtslaget. Det är mörkt. Det är tyst. Det är en miljö där en dålig film blir helt okej, och en helt okej film blir riktigt bra. Att dessutom hänge sig till filmen utan att samtidigt svara på meddelanden, kolla på memes och spela mobilspel – oslagbart!

3. Annandagsbandy

Foto: Getty Images

Som sagt, mellandagarna är lite orimligt sportiga. Annandagsbandy är verkligen en sann svensk tradition och att ta sig till en arena för att se kultsporten är verkligen en härlig upplevelse. Pro tip: Klä dig helt orimligt varmt, för även om det inte ska vara så kallt enligt prognosen har en bandyarena förmågan att stöta ifrån sig all värme och skapa ett kylande vakuum där tår snart blir som de där tradiga frysta vindruvorna vissa tjatar om att lägga i fördrinken istället för is.

4. Spana in Die Hard, Harry Potter eller Sagan om Ringen

Det är kanske inte helt rimligt eller något som egentligen har med julen att göra. Men av någon anledning hör det liksom mellandagarna till att sitta i soffan med mjukisar och en balja glass, blängande på några av de moderna julklassikerna nämnda i rubriken. Vissa av klassikerna har ju åldrats bättre än andra, men vilka är vi att döma.

5. Simulatorgolf + öl = kul

Foto: Getty Images

Vi är långt ifrån golfsäsongen just nu. Snön ligger vit på de flesta av landets golfbanor och som tur är lever vi i en tid då man trots det kan ”svinga av sig”. Simulatorgolfen har slagit ned som en bomb och för alla golfnördar är det ett betydligt roligare alternativ än bowling (eller discobowling, Gud förbjude). På flera ställen kan du dessutom kombinera svingandet av golfklubban med alkohol. Alba Golf i Sturegallerian är ett av dessa ställen. Stark rek!

6. Ladda inför Masters of the Air

I slutet av januari släpps de första två avsnitten av den efterlängtade serien Masters of the Air. WW2-serien har producerats av Band of Brothers- och The Pacific-skaparna vilket självklart gör att de två klassiska miniserierna är något vi måste se innan den nya serien väl drar igång. Band of Brothers är den bättre av de två serierna och med tanke på att den kom för 23 (!) år sedan är det fortsatt en helt enastående produktion. Så sätt dig i ett mörkt rum och följ E Company506th Regiment101st Airborne och deras fruktansvärda upplevelser (och mäktiga insatser) på väg från Normandie till Örnnästet.

7. Hyr din lokala gympahall

Foto: Getty Images

Vi tror att det här inte bara är en lokal grej, utan något som man faktiskt kan göra lite varsomhelst i Sverige. Nämligen att hyra gamla gympahallen. Dra ihop det gamla innebandylaget och känn efter fem minuter att du inte är 14 längre. Eller dra igång en badmintonturnering? Oavsett vad du hittar på är det klassiska Step Brothers-citatet ”There's so much room for activities” mycket välpassande i detta sammanhang.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-12-28 09:16