7 saker som händer varje gång du spelar Fifa med polarna

Det här med självinsikt är sällan Fifa-spelarens starkaste sida...

Joel Linde | Foto IBL  |  Publicerad 2016-10-28 17:01  |  Lästid: 2 minuter

Sedan Fifa 17 släpptes har vi, precis som många andra tv-spelande fotbollsintresserade, redan lagt orimligt mycket tid på att spela det. När Caféredaktionen hade en egen liten turnering blev det också uppenbart för oss att vissa saker alltid händer när man spelar Fifa med polarna.

Zlatan 35fifa

1. Dina egna spelare har aldrig varit så kassa

Det har ingen större betydelse om du vinner eller förlorar, när du spelar Fifa är det alltid viktigt att poängtera hur dina egna spelare egentligen är i ganska usel form.

2. Dina spelare lyder inte

På ett intellektuellt plan förstår vi så klart att våra kommandon avgör vad spelarna gör, ändå kan vi inte hålla oss ifrån att i motgång skrika: ”Vad fan gör du!? Jag höll ju åt HÖGER!” eller “Men jag tryckte ju inte ens på den knappen!”

3. Ölfinten blir en faktor

Inte sällan spelas Fifa med en öl som sällskap. Det kan givetvis utnyttjas av alerta kompisar, som sätter igång spelet just som motståndaren för flaskan till munnen – en så kallad ölfint.

4. Motståndarlagets målvakt är alltid bäst i världen

basta raddning fifa

Motståndarlagets målvakt är tyvärr alltid den bästa i spelet. Det är irrelevant om han spelar i polska Arka Gdynia eller mäktiga Barcelona – han är uppenbarligen en oslagbar fantom och din kompis har givetvis ingenting att göra med att du förlorar.

5. Du vet bäst om det är offside eller inte

I nyktert och klartänkt tillstånd förstår vi att offsiden i spelet avgörs ned på minsta pixelnivå, men när du själv blir föremål för en missgynnande bedömning är du inte alls övertygad längre.

6. Du är inget fan av den aktuella konsolen

Du äger själv ett Playstation, men just den här senaste modellen har du aldrig testat så det kommer ta lång tid att vänja sig. För att inte tala om Xbox – du kommer aldrig riktigt ha en ärlig chans på Xbox. Men du får ju göra ditt bästa i uppförsbacken.

7. Du är aldrig – på riktigt – den sämre spelaren

Oavsett utfall är du alltid den bättre spelaren, egentligen. Att du förlorat fyra matcher i rad har ingenting med din egen förmåga eller prestation att göra, det är helt enkelt så det blir när punkt 1-6 sker. Re-match!

Trevlig Fifa-helg!

Mer om Fifa:

De 10 högst rankade spelarna i FIFA 17 – Zlatan bäst i England

Nostalgivarning! Här är FIFA-omslagen genom tiderna – från 1995 till 2017

Så fungerar nya spelläget The Journey i FIFA 17

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-05 15:34