Hoppa till innehåll

7 trendiga herrmodeplagg att köpa 2022

Tom Cehlin Magnusson

Café spår herrmodeåret 2022.

Foto: Prada.

Den perfekta skinnjackan

Skinnjackan är förstås ständigt aktuell, men alternativen har sällan varit så många som nu. Efter några år i kylan är bikerjackan tillbaka, till exempel, och skinnkavajen har inte skrivit ut sin sista check än på ett tag. Om du inte råkar ha pengar över till exempelvis Pradas variant så slår vi ett slag för secondhand-butiker och Ebay.

Väst från Acne Studios, 3 300 kr.

Väst

Den stickade västen har länge levt och verkat i en modemässig skuggdal. Där polotröjan har burits av beatpoeter och revolutionärer, och den stickade kashmirtröjan av John F Kennedy och Paul Newman, så har den stickade västen framför allt kommit att förknippas med Wallace and Gromit-Wallace. De senaste åren har dock den slipovern gjort storstilad comeback. Gör som Harry Styles och googla på Mick Jagger eller Paul McCartneys västar från 70-talets början.

https://www.instagram.com/p/CY674mdq7JR/?utm_source=ig_web_copy_link

Lurvig tröja

Stickade tröjor kan man aldrig få för många av, även om det inte alltid det roligaste plagget att dra över huvudet på morgonen. En stickad tröja med textur och lurvighet är ett enkelt sätt att göra ett lagerplagg roligare. Om man vågar så närmar sig svenska Séfr total Bigfoot-stämning i deras kommande höstkollektion.

Baseballjacka från Celine, 68 000 kr.

Baseballjacka

Ett annat plagg du med fördel kan hitta på second hand-butiker är den klassiska baseballjackan. Aldrig inaktuell, men i vår är den överallt. Bland de dyrare (Celines paljettvariant kostar goda 70 tusen kronor) modehusen uppdaterar man den med lekfulla detaljer, men snyggast är en vintagevariant med rätt slitning.

Foto: Our Legacy.

Bekväm kostym

För några år sedan skulle kostymen vara knivskarp och smal med byxor så korta att de närmade sig caprilängd. I dag är kostymerna på modevisningarna inte längre bara slappt sjuttiotalsaktiga, utan ofta närmare 80-talets powerkostymer: breda, vida och spetsiga.

V-ringad tröja från Rubato, 2 350 kr.

V-ringat

För den som ännu inte har lyckats skaka av sig minnet av det gamla standup-programmet Stockholm Live på SVT så är det inte jordklotets mest välkomnade nyheter att v-ringningen är tillbaka efter en period längst inne i garderoben. För den som känner sig manad att testa, börja med en liten dos stickat och höj sedan mängden efter omdöme.

Jeans från Jeanerica, 1 900 kr.

Utsvängda jeans

Man får tycka vad man vill om det, men de utställda jeansen har hasat sig in i finrummet igen. Om man inte vill gå full Mick Jagger så har i princip alla märken lösare, raka, modeller i sina vårkollektioner, och varenda second hand-butik är proppfylld av gamla, perfekta 501:or.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.