Annons

9 bästa hotellbarerna i Stockholm

Hotellbarerna som erbjuder härligast häng i Stockholm.

Andreas Grube
9 bästa hotellbarerna i Stockholm

Gillar du också att hänga på riktigt bra hotellbarer och vältra dig i den där magiska kombinationen av mys, kvalitet och kosmopolitisk världsvanhet? Det gör vi också. Dryckesredaktör Andreas Grube listar de nio bästa hotellbarerna i huvudstaden som du absolut inte får missa.

Cadierbaren, Grand Hotel

Såklart, det här är ändå kejsaren av hotellbarer i stan. Internationell atmosfär, suverän personal, koll på både mat och dryck – och en vinlista värd att dö för.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Lydmar

Jag kan fortfarande sörja och sakna magin på gamla Lydmar, men det här är också riktigt härligt. Speciellt sommartid då både man kan hänga på terrassen, men jag gillar också den trångt livliga känslan i receptionsdelen.

Tweed, Victory Hotel

Jamenvafan, det ligger ju ett hotell i huset, klart att det här måste få räknas som en hotellbar då? En av mina all time favourites i Stockholm, alla kategorier. Drinkarna, spriten, vinet, maten. De här lirarna har koll på vad de gör!

Mornington Hotell

Har med åren vuxit från ett i-brist-på-andra-alternativ-ställe till en höjdare av egen rätt. Perfekt ställe både för dagliga affärsmöten och för kvällsligt cocktailhäng. Håll utkik efter Mornington Live, då det bjuds på grym livemusik i foajén.

Cocktailbaren, Hotel Diplomat

Alltså den lilla mysiga, murrigt träiga, baren en trappa upp. Inget fel på T-Bar i gatuplanet, men det är här uppe man verkligen trivs. Rustikt och traditionellt.

Reisen

Förutom att läget är klockrent, mitt på Skeppsbron, serverar baren drinkar med skickligt hantverk. Också det perfekta stället att glida förbi för att ta en öl och en wirrepinne på väg mellan två ställen.

Guldbaren, Nobis

Har några av stans vassaste bartenders bakom baren som kan langa fram både klassiker och moderniteter av riktigt hög klass.

LingLong, Story Hotel

Visst, det var bättre när Hampus Thinholm & co regerade här, men drinkarna är fortfarande goda – plus att jag är så sjukt svag för själva lokalen. Älskar den här lite stramt lyxiga industrikänslan. Bra förfestställe.

Earth Bar, Hotel Hellsten

Egentligen är inte själva baren så supermycket att hurra för, men det är ändå något speciellt med det här undanskymda och småhemliga stället. Framför allt är det torsdagar man vill hänga här, då baren förvandlas till fenomenal jazzklubb. Alltid bra musik.

Annons

Dela (28)
Tweeta

Annons


Laddar