9 hetaste nyheterna på Netflix i februari

Hetaste nyheterna på Netflix i februari 2020

Dokuserien ”Drive to Survive” om cirkusen kring Formel 1, stonerfilmsklassikern ”Dazed and Confused” och ett kärt återseende av världens charmigaste, moraliskt gråzonsverkande advokat i ”Better Call Saul”. Här är de 9 mest intressanta nyheterna hos streamingjätten i februari.

Joakim Almén | Foto: Netflix  |  Publicerad 2020-01-24 14:29  |  Lästid: 2 minuter

Hur ska man fördriva sin lediga tid i februari? Tja, just nu finns det inte mycket som pekar mot en radikal förändring – det blir, precis som tidigare månader, en hel del förströelse framför Netflix. Inget fel med det.

I februari levererar streamingjätten bland annat bakisvänlig b-action med Liam Neeson, en ny serie med fantasyinslagen från Harry Potter, fast bra mycket läskigare och en efterlängtad fortsättning på Narcos: Mexico.

Café plockar i vanlig ordning ut streamingingrussinen bland nyheterna på Netflix. Här är de 9 mest spännande tillskotten i utbudet i februari.

SERIER


1. Locke & Key | 7 februari

”Om du gillar fantasyn i Harry Potter, familjedynamiken i Lost in Space och den läskiga känslan i The Haunting of Hill House, kommer den här serien vara i din smak”, skriver sajten IGN om färska Locke & Key. Och det låter ju minst sagt lovande. Förhoppningsvis kan Locke & Key bli en serie åt Stranger Things-hållet – fast ännu läskigare.

2. Narcos: Mexico, säsong 2 | 13 februari

Förra säsongen av Narcos introducerade en helt ny story i ett nytt land – Mexiko. I andra säsongen av Narcos: Mexico tvingas Diego Lunas karaktär Félix Gallardo hantera USA och konsekvenserna av hans handlingar mot narkotikapolisen DEA samtidigt som hans missnöje växer med inom hans egen organisation.

3. Better Call Saul, säsong 5 | 24 februari

Vår favoritadvokat Jimmy McGill/Saul Goodman fortsätter att verka inom sin skruvade moraliska gråzon i Albuquerque i ytterligare en säsong av den väldigt lyckade Breaking Bad-spinoffen Better Call Saul. I nya säsongen, som blir den näst sista, får vi bland annat återse Breaking Bad-polisen Hank Schrader.

4. Altered Carbon, säsong 2 | 27 februari

Joel Kinnaman återvänder inte som huvudkaraktären Takeshi Kovacs i nya säsongen av sci-fi-serien Altered Carbon. Istället blir det Anthony Mackies (Avengers: Endgame) som axlar rollen. Inte så mycket är känt om handlingen i den nya säsongen ännu.

FILMER


5. The Horse Girl | 7 februari

En indiefilm under Netflix Originals-flagg som handlar om Sarah, en socialt besvärlig anställd i konst- och hantverksbutiker som finner mer glädje i sällskap med hästar och övernaturliga brottshower än människor.

6. The Commuter | 11 februari

The Commuter har 6,3 i snittbetyg på IMDB. Och det är väl precis vad Liam Neeson har blivit – en skådis som gör actionfilmer som pendlar mellan en tvåa och trea i betyg, lex Taken-filmerna. Man behöver inte veta mycket mer än så för att förstå att The Commuter ändå gör sitt jobb en ganska bakfull söndag i februari.

7. Dazed and Confused | 14 februari

Något av stonerfilmernas stonerfilm med en femling namnkunniga skådisar i Matthew McConaughey, Ben Affleck, Milla Jovovich, Renée Zellweger och Adam Goldberg. Har du inte sett den ramlösa coming of age-klassikern från 1993 har du chansen nu.  

8. Mamma Mia! Here We Go Again | 19 februari

Se så, samla familjen, poppa popcornen och ta ut 1,5 literscolan för här blir det musikalfilmsmys med Meryl Streep och Pierce Brosnan i uppföljaren till supersuccén Mamma Mia! från 2008.

DOKUMENTÄRER


9. Formula 1: Drive to Survive, säsong 2 | 28 februari

Håller du med om känslan att det görs fler och bättre sportdokumentärer än någonsin? Snart har typ varje stort till halvstor fotbollslag en egen dokumentärserie. En av de bättre dokumentärserierna – alla kategorier – är Netflix egna Formel 1-dokuserie Drive to Survive. Serien gasar nu vidare i ytterfil i en andra säsong, där nära personporträtt av förare och stallägare utlovas. Det är nästan så man inte saknar Michael Schumacher vs. Mika Häkkinen längre. Fast bara nästan.


Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-01-30 12:28