Annons
Annons

9 saker din partner gör i köket som du blir vansinnig på

Det börjar som något gulligt: ”Åh, vad knasigt att förvara osthyveln i kylen.” Men allt eftersom nyförälskelsen lägger sig gör den positiva inställningen till de oförklarliga köksvanorna detsamma.

Sofia Börjesson

partner-brak

Allt är inte guld och gröna skogar i ett förhållande – oavsett hur mycket man tycker om varandra.

Här är några exempel på saker din partner gör som kan förvandla köket till en krigszon.

1. Lämnar kylskåpsdörren öppen

Hallå? Det är inte ens rimligt att brista i en så extremt grundläggande kunskap! Ta det du ska ur kylen – och stäng dörren!

2. Tror inte på assietter

Ska du äta mackor? Använd en assiett! Det är alltså tallriken i skåpet som är av modell mindre. På så vis slipper vi de ständiga smulorna på diskbänken, i soffan, på soffbordet, i sängen, mellan tangenterna på laptopen…

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

3. Förvarar osthyveln i kylen

Om det nu är så jobbigt att diska osthyveln efter varje frukost kanske vi ska börja återanvända kaffekopparna också? Eller börja slicka rent besticken innan ni lägger ner dom i lådan igen? Seriöst. Det känns inte helt fräscht.

4. Köket ser ut som Skara sommarland när hen diskat

Hur. Går. Det. Till? Använde du högtryckstvätten när du diskade? För om du inte gjorde det så kan jag helt ärligt inte förstå hur golvet, diskbänken och köksluckorna kan vara så sjukt blöta när du är klar med den, även i övrigt, undermåliga diskningen.

5. Dina oönskade konstverk i kopparna

Varje morgon ställs kaffekoppen ner i diskhon, så långt allt gott. Men varje morgon lämnas också en deciliter kaffe kvar i koppen, så nu har alla kaffekoppar en svart rand i sig eftersom det tycks helt omöjligt att diska. Och apropå det…

6. … du är oförmögen att diska

Att besticken har legat på botten och simmat runt i såpavatten innebär inte att de bara kan sköljas av och placeras i diskstället. Kom igen. Och då ska vi inte ens tala om glasen som fortfarande har en mjölkbeklädd botten när de hamnar i skåpet.

7. Viker inte pappförpackningarna

Mjölkpaketet tar slut, men det första hen gör är inte att skölja ur och vika ihop det. Nej, mjölkpaketet placeras precis som det är, högst upp på högen av andra icke hopvikta pappförpackningar – och drar en knytnäve i den. Det hjälper förstås absolut ingenting.

8. Gillrar fällor i skåpen

När disken plockas in i skåpen igen är det inte viktigt att det blir lättåtkomligt eller organiserat. Det viktiga är att det går fort och att man lyckas stänga utan att köksluckan åker upp. I din partners värld alltså. I ens egen värld är varje lucköppning förenad med livsfara.

9. Dricker direkt ur förpackningen

Vi ser mönstret. Assiett-rädslan, glas-rädslan, de odiskade besticken, osthyveln i kylen…allt för att slippa disk. Men det finns gränser.

Men det är inte din partners enda brister…

13 saker män gör i badrummet som ens partner stör sig på

Annons

Dela (18)
TweetaLaddar