Vi har testat Absoluts nya shot på flaska: ”Schysst kryddbett och rejäl rivighet”

I dagarna tog Absolut klivet in i shotsvärlden i och med lanseringen av Absolut Extrakt. Cafés dryckesredaktör Andreas Grube har testat.

Andreas Grube  |  Publicerad 2017-09-28 10:44  |  Lästid: < 1 minut

Bara vetskapen om att grön kardeumma är huvudingrediensen i nya Absolut Extrakt gör mig sugen p åatt prova. Vem gillar inte kardeumma liksom? Men samtidigt hade jag såklart farhågor om att det bara kommer smaka spritig kardemummabulle i käften.

När jag testar den rumstempererad känner jag en lätt sötma och en vaniljig ton som kommer fram aningen för mycket för min smak, men när jag lyder Absoluts råd och istället testar den väl kyld blir den betydligt roligare. Då dämpas de söta nyanserna till förmån för schysst kryddbett och en mer rejäl rivighet, vilket jag definitivt tycker att en shot ska bjuda på.

Utöver den gröna kardemumman finns även ett gäng andra, hemliga, örter i receptet. Vågar man gissa på exempelvis kummin och malört?

Alkoholhalten ligger på hyfsat blygsamma 35 procent, vilket också gör att de flesta kan dricka den helt utan grimaser och andra åthävor. Sammanfattningsvis en rätt kul shot, dessutom serverad från en flaska av klassiskt Absolutsnitt som samtidigt flirtar med gammeldags medicinflaskor.

Absolut Extrakt finns i Systembolagets beställningssortiment (nr 82725, 269 kr).

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar