Adam Alsing, Tony Rickardsson(!) och Markoolio(!!) ska ratta svenska Top Gear

Tony-Rickardsson-Adam-Alsing-Markoolio-Top-Gear-Sverige

En programledaretrio som minst sagt piggar upp!

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-09-03 10:49  |  Lästid: < 1 minut

I maj meddelade Discovery, som äger Kanal 5 och Dplay, att ett av världens populäraste tv-program, motorprogrammet Top Gear skulle få en svensk version. Inspelningarna pågår just nu för fullt runtom i Skandinavien och nu släpps vilka programledare som ska leda Top Gear Sverige – och det blir en dynamisk motortrio på Kanal 5 nästa år.

Att Adam Alsing är det stabila programledarankaret var det pengarna tillbaka på, men att han får sällskap av Marko ”Markoolio” Lehtosalo och den gamle speedway-världsmästaren tillika bragdguldet och Jerringpriset-vinnaren Tony Rickardsson var lika överraskande som roligt.

Själva programformatet blir klassiskt Top Gear, om man tolkar Tony Rickardsson rätt.

– Jag har haft några av de absolut roligaste dagarna någonsin. Det här är mer än bara ett motorprogram, det är massvis av skratt, tokerier och påhitt som tittarna kan förvänta sig under säsongen, säger han.

Markoolio verkar också pepp på programmet som blir en av Discoverys största tv-satsningar.

– Jag blev otroligt glad när jag fick frågan om att medverka i Top Gear. Glad men samtidigt livrädd eftersom jag vet att vi stundtals skall köra världens snabbaste bilar. Jag har en otrolig vinnarskalle vilket ibland inte är till min fördel ur en säkerhetssynpunkt, speciellt inte om Adam och Tony mot all förmodan skulle ligga framför mig i ett race, säger han.

Top Gear Sverige har premiär någon gång under 2020 på Kanal 5 och Dplay.

Tony Rickardsson 2001.
Tony Rickardsson efter en GP-vinst i typ Cardiff i början av 2000-talet. Foto: Getty Images
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-09-03 10:58