Adidas släpper minimalistisk modekollektion

joel  |  Publicerad 2009-03-11 09:14  |  Lästid: 2 minuter


Tänk er ett mellanting av Yohji Yamamotos supermoderna Y3 och Adidas retrolinje Originals.

Just där positionerar Adidas nya SLVR, både vad gäller pris och förväntad kund.
– SLVR är enkelt snygga och funktionella sportkläder som vem som helst kan bära. Designen är tidlös och enkel, säger Herman Deininger, chef för Adidas Sport Style Division (där Y3 och Originals ingår sedan tidigare).

SLVR-linjen har premiär denna månad och är en riktigt stor satsning för den tyska sportjätten. Konceptet får helt egna butiker både i Paris och New York, liksom en stor e-handelssajt för såväl Europa som USA.

Både herr- och damkollektionen består av svarta och vita basplagg, till exempel t-shirts i bomull och vindjackor i nylon, med accentfärger som orange och klarblått.

adidas

Både i materialval och tillverkning har Adidas tänkt miljömedvetet. Bomullen är organiskt odlad och i vissa produkter har ”spillet” reducerats maximalt. Här finns till exempel en sko, 7 Piece Shoe, som är ihopsatt av endast sju delar medan en normal sneaker ofta limmats ihop av över 25 olika bitar tyg, plast och gummi.

adidas_2

Prisnivån på Adidas SLVR ligger från cirka 400 kronor för enklare överdelar och accessoarer till 1 600 kronor för ytterplagg.

Daniel Lindström

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-19 14:11