Hoppa till innehåll

Alla deltagare i Mästarnas mästare 2024

Anja Pärson, Tony Rickardsson och Sebastian Larsson.

Tony Rickardsson, Anja Pärson och Sebastian Larsson är några av deltagarna i ”Mästarnas mästare” 16:e säsong.

Sedan Per Elofsson tog hem den första mästarstatyetten 2009 har SVT:s Mästarnas mästare rullat som X 2000 och ligger ständigt högt upp när SVT summerar sina tittarsiffror för året. 2024 års säsong lär inte bli något undantag med en gedigen cast. Visst, här finns ingen Nils van der Poel. Men väl en poppis speedwaymästare från Avesta, en alpinfantom från Tärnaby och en frisparksspecialist från Eskilstuna.

”Det blir alltid en extra krydda när en deltagare har dominerat världen, och så har vi två denna gång! Anja Pärson och Tony Rickardsson – frågor på det? säger Micke Leijnegard, programledare för Mästarnas mästare 2024 och skrattar.

”Sverige är ingen stormakt i herrfotboll direkt, desto mer imponerande blir det ju när någon av våra spelare lyckas i världens bästa liga. Sebastian Larsson är en sådan, hans namn är odödligt i Birmingham, ska bli kul att se hans ”brinn” på nära håll, fortsätter Leijnegard.

Totalt blir det nio deltagare och nytt för den här säsongen är att alla deltagarna åker ner samtidigt och tävlar mot varandra från start. Det nya tävlingsupplägget innefattar även kvaltävlingar som avgöra vilka som hamnar i nattduellen och det blir fler lag- och partävlingar. Det låter som att du som också tittar på Kanal 5:s tittarfavorit Superstars kommer att känna igen dig, då upplägget i femmans program är snarlikt som nya ”mästarnas”-konceptet.

Mästarnas mästare” säsong 16 spelas in i norra Spanien och sänds på SVT och SVT Play under våren 2024.

Alla deltagare i Mästarnas mästare 2024

Johanna Ahlm (handboll)
Johanna Davidsson (äventyr)
Emma Johansson (cykel)
Sebastian Larsson (fotboll)
Joel Lundqvist (hockey)
Anja Pärson (alpint)
Tony Rickardsson (speedway)
Jimmy Samuelsson (brottning)
Anna Wijk (innebandy)

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.