Annons

1 Värm upp strykjärnet. Kolla att du använder rätt temperatur genom att läsa anvisningarna på tvättrådslappen.

2 Lägg den knappfria sidan av skjortan på strykbrädan, med skjortkragen vilande mot den rundade änden. Ärmarna låter du hänga rakt ner utan att de nuddar golvet. Stryk med små cirkulära rörelser på skjortan. Börja vid mitten och rör sedan strykjärnet mot sidsömmarna

Annons

3 Välj sedan en av ärmarna. Placera skjortärmen så att sömmen ligger åt det håll du står. Sedan håller du ärmen platt med hjälp av ena handen lätt tryckt mot skjortan. Tryck försiktigt strykjärnet mot skjortan och stryk från sömmen i motsatt riktning som du står. Se upp så att du inte skapar veck under tiden du stryker. Sedan upprepar du samma procedur med den andra ärmen.

Gilla Cafe.se på Facebook

4 Sedan är det dags för manschettkragarna. Börja med att knäppa upp knapparna. Sedan stryker du hela manschetten utan att skapa veck. Du behöver inte stryka baksidan av manschettkragens insida.

5 När du är klar med dessa är det dags att stryka framsidan med alla knappar. Börja med att lägga skjortan tillrätta. Sedan stryker du runt knapparna, var noga med att plaketten (fliken med knapparna och knapphålen) får sin beskärda del. Flytta strykjärnet från plaketten mot sidsömmen.

6 Till sist är det dags att stryka kragen. Börja med att stryka ovansidan med små cirkelrörelser så att spetsen på strykjärnet pekar mot etiketten på skjortans insida. När du är klar viker du försiktigt ner kragen och fixar till rätta stuket på kragen med hjälp av fingrarna. Såja, då var det bara slipsen kvar….

Martin Greve

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar