Annons

Amazon.se är på väg att hända – så kommer våra liv bli bättre

Kommer du ihåg tiden då du inte kunde hitta saker du behövde köpa?

Joel Linde

Behöver du en adapter mellan ditt Nintendo 64 och din alldeles för nya tv, en tröja med citat från The Office eller en ”skojig” present till någon du gillar men kanske inte mycket? Amazon löser alla dina problem. Tyvärr finns inte e-handelsjätten Amazon i Sverige… än.

Annons

Det har varit mycket skriverier de senaste dagarna om att Amazon planerar bygga tre datacenter i Sverige, i Västerås, Katrineholm och Eskilstuna. De är en del av Amazons dotterbolag, Amazon Web Services, som tillhandahåller molntjänster.

Gilla Cafe.se på Facebook

Det vanligt folk mest av allt vill veta är dock när eller om ”riktiga” Amazon kommer till Sverige och enligt ett nytt avslöjande är det precis vad som är på väg att hända.

Ett stort hinder för Amazon att etablera sig i Sverige har varit att domännamnet amazon.se varit upptaget av en svensk reklambyrå. Men häromdagen avslöjade Breakit att domännamnet bytt ägare, helt i det tysta.

Numera ägs amazon.se av Amazon Europe Core som är ett av Amazons många dotterbolag i Europa. Kvinnan som kontrollerar nämnda reklambyrå ville inte kommentera affären men enligt experter som Breakit talat med bör namnet ha varit värt mellan 1-5 miljoner kronor.

Exakt vad affären innebär för ett framtida Amazon i Sverige är svårt att säga med säkerhet, men det finns starka indikationer på att en svensk motsvarighet till e-handelsjätten amazon.com är under arbete. Det kan också handla om Amazon Prime, vilket kan ses som en motsvarighet till Netflix och andra streamingtjänster, men som även tillhandahåller fri leverans av varor.

Amazon lägger också enorma resurser på att driva igenom leverans via drönare så vi ser hoppfullt fram emot en framtid där vi kan serveras våra prylar via små flygfarkoster direkt till dörren. Till exempel prylar för kroniskt sömniga människor eller ett svårfunnet Nintendo Classic.

Ah, framtiden!

Annons

Dela (23)
Tweeta

Annons


Laddar