Ångestverktyget som räknar ut hur snabbt världens rikaste människor tjänar ihop din lön

Låt oss introducera det deppigaste internetverktyget som släppts i år.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2020-08-06 15:29  |  Lästid: 2 minuter

Efter att pandemin tog världen med storm och rufsade till fjädrar hos människor som företag har personer världen över fått sina pengapungar länsade. Inte minst i Sverige där arbetslösheten ökat med cirka 1,9 procent i jämförelse med fjolåret. Sitter du alltså nu hemma och försöker hitta saker i förrådet du kan sälja på blocket för att klara av hyran är det alltid kul att jämföra dig själv med världens mest burgna människor.

Eller ja, kul är det inte – men det sätter åtminstone saker och ting i något slags perspektiv. För riktiga pengamagnater påverkas ju trots allt inte lika mycket när småföretag lägger ned och lider inte av svårigheten med att inte kunna beställa hem Foodora-mat varje kväll längre.

Bara i början av augusti värderades Apple till en skrämmande summa på 1,84 biljoner amerikanska dollar – och helt åt skogen har det inte gått för andra techjättar då Amazon, Facebook och Google visade på goda kvartalsrapporter.

Världens rikaste man – Jeff Bezos – osar inte av en person som efter pandemin behövt laga sin mat på en kokplatta.

Något som innebär att vd:arna för respektive mastodontföretag inte direkt behöver äta havregrynsgröt till middag. För att visa vilka astronomiska summor de besitter har det lanserats ett nytt verktyg där du kan räkna ut hur lång tid det skulle ta för världens rikaste människor att tjäna ihop din lön.

Här kan du välja mellan miljardärer som Tim Cook (Apple), Jeff Bezos (Amazon) och Mark Zuckerberg (Facebook), skriva in din årslön, amortering eller studentskuld, och sedan uträkna sekunderna det skulle ta för respektive miljardär att tjäna ihop allt du är skyldig eller äger.

Deppigt? Ja, mycket! När undertecknad skrev in sin aktuella studentskuld i verktyget stod det klart att det inte skulle ta mer än 0.10 sekunder för en Jeff Bezos att tjäna ihop det jag svettas över varje dag. Aj!

Är du sugen på att testa årets kanske deppigaste verktyg kan du göra det här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-08-06 15:29