Annons
Annons
Sienna_Miller

Foto: Trunk/Bulls

 

Sienna Millers rise to fame började i fel ände. Britten var 21 år gammal när hon landade en roll i romcomen Alfie (2004), men blev genast mer känd för att hon dejtade motspelaren Jude Law.

Annons

De följande åren – inte minst på grund av en annan uppmärksammad relation med Rhys Ifans – blev Miller mest föremål för debila ”De är som oss!”-vinjetter i skvallertidningar. Hon var tabloidfyllning i första hand och skådespelare i andra hand.

– Det blev svårt för mig att få de jobb jag ville, om jag ska vara ärlig. Det var jobbigt att läsa om mitt privatliv. Människor vill inte se filmer med folk de inte sympatiserar med.

2014 är situationen en helt annan. Hon är lycklig sambo med skådespelaren Tom Sturridge och mamma till tvååriga dottern Marlowe. Efter en lång mammaledighet har Sienna Miller dessutom rivstartat sin karriär igen.

2015 och 2016 medverkar hon i bland annat Black mass (mot Johnny Depp och Benedict Cumberbatch) och i Live by night (av och med Ben Affleck).

Men redan i januari är Miller dubbelt
aktuell med två storfilmer. I Clint Eastwood-regisserade American sniper spelar hon fru till Bradley Coopers Navy SEAL-krypskytt – och framför allt syns hon i Oscarsomsusade Foxcatcher: ett
 verklighetsbaserat crimedrama om brottaren Mark Schultz (Channing Tatum), hans bror David Schultz (Mark Ruffalo) och mystiske sponsorn/tränaren John du Pont (Steve Carell).

– Jag tycker att regissören Bennett Miller (Capote, Moneyball) gjort ett fullödigt mästerverk och är stolt bara över att få vara del av det. Mitt mål var att verkligen jobba hårt det här året, kavla upp ärmarna och nå en punkt där jag kan vara lite mer selektiv igen. Förhoppningsvis blir nästa år och året därpå luftigare.

Emil Persson

* * *

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar