Annons
Annons


Apples nya version av sin allra minsta spelare, iPod Shuffle, har blivit ännu mindre. Den har faktiskt blivit minst i världen och så liten att jag
tappat bort den tre gånger på lika många dagar. Det är en pryttel som får folk runtomkring att ifrågasätta om det verkligen är en musikspelare, och sedan exalterat börja fråga vad den kostar och om den redan går att köpa.

Annons

Med en prislapp på 800 kronor ligger den på drygt hälften av en dubbelt så stor iPod Nano till exempel. Den stora skillnaden är att Shuffle är en extremt minimalistisk produkt, som möjligen bara passar somliga. Spelaren saknar liksom sin föregångare skärm och möjlighet att se och välja vad du vill lyssna på, om du nu inte memorerat ditt låtbibliotek alfabetiskt.

shuffle1

Förutom volym, på/av, stega fram/tillbaka, och slumpmässig eller sekvensiell uppspelning saknar apparaten helt funktioner. Jo, det går att via iTunes ställa in att Shufflen ska spela upp musiken med volymutjämning, vilket gör att gamla cd-spår och nyare, sönderkomprimerad musik låter om inte lika bra, så i alla fall ungefär lika starkt. Utmärkt!

Lagringskapaciteten är på 1 gigabyte vilket får se som både mycket bra och fullt tillräckligt. De flesta verkar fortfarande föredra att lyssna på sin musik med relativt låg kvalitet och då rymmer iPod Shuffle någonstans runt 1000 minuter musik: Judy Is A Punk med Ramones 652 gånger, eller Interstellar Overdrive med Pink Floyd 110 gånger på raken.

shuffle2

Ljudet med de medföljande lurarna är dock i tunnaste och pappigaste laget, men med ett par Koss Porta Pro bevisar spelaren att den håller hög ljudkvalitet och går att pressa upp i ljudstyrka ordentligt. Mer tungdrivna lurar har vi dessvärre inte kunnat testa.

Vill du ha hela ditt bibliotek med på resan ska du givetvis inte välja en Shuffle, men om du kan tänka dig att njuta av ett slumpvis urval av favoriterna finns ingen bättre produkt på marknaden.

Mats Rydström

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar