Apple släpper over-ear-hörlurar – kostar trippelt så mycket som AirPods Pro

Apple Airpods Max

Älskar du Apples produkter men ogillar in ear-hörlurar kommer nu äntligen ett lysande (men dyrt) alternativ när företaget släpper sprillans nya over ear-lurarna AirPods Max.

Wilmer Gyllström  |  Publicerad 2020-12-09 16:47  |  Lästid: 2 minuter

Apple ligger ständigt i framkant vad det gäller teknologi och design. Även om Silicon Valley-jätten inte alltid är först på bollen lyckas de oftast sätta sin egen innovativa prägel och touch på sina produkter. Som när de släppte sina AirPods för fyra år sen. Apples AirPods blev fort en supersuccé, och ses idag frekvent sitta i både IT-entreprenörernas som gymnasiekidsens öron.

Nu tar Apple ytterligare steg in i hörlursbranschen när de lanserar sina första over-ear-lurar – AirPods Max. De nya over-ear-lurarna kommer, precis som Airpods Pro, att ha Apples egna H1-chip. Chipet gör att ljud- och samtalskvalitet förbättras när vinden viner, och gör det samtidigt också enklare att synkronisera mellan dina enheter. Precis som de flesta bättre hörlurar med saftigt satt prislapp har AirPod Max aktiv brusreducering med transparens (som möjliggör att du kan höra vad som pågår omkring dig med lurarna kring öronen) och en anpassningsbar EQ. Enligt Apple själva ska ljudet i lurarna påminna om surroundljudet i en biograf.

Apples nya over-ear-lurar AirPods Max.

Batteritiden sträcker upp mot 20 timmar med hifi-ljudinställningar på. Fodralet som medföljer fungerar som en laddare (precis som med de mindre AirPodsen alltså) och gör att batteriet försätts i ett strömsparläge med låg strömförbrukning.

Lurarna är skapta i ett nätmaterial som enligt Apple själva gör att de andas och fördelar vikten så att bygeln inte trycker mot huvudet. Bra ju. Själva öronkuddarna är skapta i ”ett speciellt framtaget akustiskt minnesskum, som ger en mjuk försegling som möjliggör ett fantastiskt ljud”, som Apple själva beskriver det.

Apple AirPods Max släpps den 15 december i färgerna rymdgrått, silver, himmelsblå, grönt och rosa. Och så till priset. Om du tycker att bra hörlurar för runt 3 000 kronor är lite väl mycket pengar för kvalitetsljud kommer du med största sannolikhet att hicka till nu: Apples nya over-ear-lurar går loss på 6 695 kronor.

Se fler bilder på Apples nya hörlurar AirPods Max här!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-12-09 16:49