Hoppa till innehåll

Är Drakes senaste tillskott i klockgarderoben också det vräkigaste hittills?

Jonas Fiskáare

Hög tid att treata sig själv, menar rapparen Drake.

Listan av celebriteter som gärna visar upp sig med de mest lyxiga tidmätare runt handleden kan göras lång. Nästan lika lång kan listan på kändisar som har valt klockor från ett visst schweiziskt klockmärke göras.

Klockhuset Jacob & Co. har gjort sig kända som ett av de mest flamboyanta och lyxiga märkena på marknaden. Ett rykte de förtjänat, inte minst med tanke på deras uppmärksammade samarbete med Bugatti, där prislappen sköt rejält i höjden – klockan kostade närmare 750 000 US dollar, ungefär 7,3 miljoner kronor.

Men som om det inte vore nog har nu samma urmakare utvecklat en (om möjligt) ännu vräkigare klocka som fått namnet Astronomia Casino. Och där här gången har de dessutom knutit ett mycket starkt profilansikte till sig som ansiktet utåt för denna dyrgrip – den kanadensiske hiphopartisten Drake.

Att Drake hyser en förkärlek till extravaganta urverk är det nog ingen som betvivlar. För att matcha den ring han skaffade som en hyllning till favoritlaget Toronto Raptors historiska mästartitel i NBA-slutspelet förra året inhandlades en Patek Phillippe för i runda slängar, 900 000 US dollar (ungefär 8,7 miljoner kr). Och under själva slutspelet bar han en klocka från Richard Mille i miljonklassen.

Varför är då denna klocka så speciell? Ja, ta en titt själv här nedan:

Som bilden vittnar om har denna klocka utrustats med några av det mest avancerade funktioner och finesser bara den mest inbitne klocknörden vågar drömma om. En urtavla föreställandes ett roulettehjul och med en uppsättning i fyra delar, beståendes av en dubbelaxlad tourbillon, ett magnesiumlackerat jordklot, en siffertavla i stilfullt romerskt utförande och som kronan på det inte alltför blygsamma verket – själva roulettekulan, såklart i form av en 1 CT diamant. Hela härligheten omsluts sedan av en 28 millimeters boett i 18 karat roséguld med safirglas. En prålig klocka för en av världens största artister.

https://www.instagram.com/p/B8WmZiJphyF/?utm_source=ig_web_copy_link

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.