Hoppa till innehåll

Årets första snacksnyheter landar snart i butikshyllorna

Ett helt gäng nya snacks når inom kort butikerna runtom i landet. Chilitrenden verkar hålla i sig även 2024 – här är de första smakerna från en av de stora chipsjättarna.

Den 15 januari fyller Estrella på snackshyllorna med ett gäng krispiga nyheter, flera av dem veganvänliga. Först ut är Onion Rings som tidigare varit på tillfälliga besök, men som nu blir ett permanent inslag i snacksutbudet. Beslutet verkar ganska rimligt. När lökringarna gjorde tillfälligt besök sommaren 2023 såldes cirka 9 påsar per minut under vecka 27, enligt uppgifter från Estrella.

För den som föredrar sina snacks med lite sting kan Creamy Sriracha-chipsen vara värda att hålla utkik efter. Estrella själva beskriver smaken som en ”kombination mellan krämighet och hetta”, vilket såklart inte låter speciellt dumt alls.

Dessutom lanseras något som man spontant tänker har existerat sedan urminnes tider: potatishjärtan med salt. Det är fullt möjligt att det är en nyhet, men magkänslan säger att det borde ha funnits i chipshyllan sedan länge. Å andra sidan är det verkligen inget fel på saltade potatissnacks, så det vore tråkigt att gnälla på förhand.

Sist ut släpp är två nya nötmixer. Nötmix Tranbär kombinerar kanderade och salta jordnötter med kanderade mandlar och tranbär. Nötmix Chili blandar chili- och paprikakryddade jordnötter med kanderade cashew- och jordnötter. Den starka chilitrenden när det kommer till snacks ser alltså ut att följa med in i 2024.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.