Årets galnaste hiphop-turné kommer till Skansen i sommar

Wu-Tang Clan, De La Soul, Public Enemy och DJ Premier kommer till Skansen i sommar.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2019-01-29 13:48  |  Lästid: < 1 minuter

I takt med att hiphopen slutligen har tagit över taktpinnen från rockvärlden som jordklotets mest livaktiga genre är det inte konstigt att det inte bara är på topplistorna där gitarrer bytts ut: även rockvärldens sista kassako, nostalgi-paketeringen, håller på att tas över av hiphopen. Gubbrocken håller helt enkelt på att ersättas av gubbhiphopen.

När Monsters of Rock är ett minne blott och Rocktåget sedan länge har stannat återstår därför helt enkelt att plocka ihop hiphopens allra största akter till ett ordentligt turnépaket. Resultatet kallas “Gods of Rap” och består av en smått otrolig lineup där Wu-Tang Clan, Public Enemy, De La Soul och DJ Premier tar sig an Lasse Berghagens gamla betesmarker på Skansen.

“Stopp, stopp, stopp”-komiker och growlande “Kalle på Spången”-allsång byts alltså ut mot Protect Ya Neck, Me Myself and I och Bring The Noise den 24 maj. Biljetter till hela spektaklet släpps i morgon den 30 januari klockan 10.00. Den som stod utanför Gröna Lund för några år sen när Wu-Tang Clan gjorde en absurt utsåld spelning ställer med fördel klockan i morgon alltså.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-01-29 15:16