Hoppa till innehåll

Årets glögg från Stockholms Bränneri

Jonas Strandberg

Årets glöggutbud börjar stadigt fylla upp Systembolagets hyllor och nu är det dags för uppföljaren till en av förra årets favoriter.

Stockholms Bränneri är dryckesproducenten på Södermalm som förra året debuterade på glöggmarknaden. Årets Glögg 2023, som man kaxigt nog döpt årets glögg till, presenteras som en blandning av hallon, aroniabär och pressade druvor uppkryddad med julkryddor, kryddpeppar och rosmarin, balanserad med Stockholms Bränneri Dry Gin.

Produktutvecklingsansvarige Erik Hasselgärde berättar om vinterns lansering.

”Sammansättningen av söta hallon, friska aroniabär och värmande kryddpeppar blev i år nyckeln till Årets Glögg. Därefter handlade det om att hitta balans i smakerna och ta fram ett passande urval av familjära julkryddor. Årets Glögg 2023 är rund och bärig, en aning sträv, spännande kryddig, och avslutar härligt värmande med vår Dry Gin. Vi hittade verkligen ett samspel i smakerna som känns både nytt och bekant på samma gång.”

Foto: Petter Bäcklund

Stockholms Bränneri rekommenderar att dricka glöggen kall, gärna över is, kanske med en kvist rosmarin som garnityr.

Årets Glögg 2023 är nu tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment.
Artikelnummer 7343802, 198 kr, 21,5%, 500 ml.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.