Hoppa till innehåll

Årets stilikon på NK Galan väljer sina favoriter

Richard Ntege och en möbel från Verner Panton.
Daniel Lindström

I går gick årets NK Galan av stapeln. Vi bad den färske Årets stilikon-vinnaren, stylisten och smyckesdesignern Richard Ntege välja sina favoriter.

Stylisten och smyckesdesignern Richard Ntege vann pris som Årets stilikon på NK Galan 2023.

Accessoar

Smycken från Siadds Atelier

Mitt eget smyckesmärke, Siadds Atelier, grundades 2020 med en vision att utmana branschen med ett progressivt och unikt designkoncept och överbrygga klyftan mellan afrikansk kultur och skandinavisk design.

Pryl

Elcykel från Mate

Jag älskar danska elcykelmärket Mate och deras engagemang för att främja en aktiv livsstil. Att cykla runt i en stad och utforska nya miljöer är det bästa jag vet. 

Bok

Tsugumi Ohba och Takeshi Obata: Death Note

En otroligt fängslande mangaserie som, med sin unika story och spännande intriger, har förmågan att fånga läsaren från första till sista sidan. 

Restaurang 

Café Charlot, Paris

Populär restaurang i Marais som lockar mycket folk från modebranschen. Skön atmosfär och många franska klassiker på menyn. Dessutom är det nära till favoritbutiken The Broken Arm.

Inredning

Verner Panton: Pantonova convex (1971)

Jag har en passion för design som fångar ögat och väcker min kreativa ådra till liv. Verner Pantons Pantonova convex-stol för Montana hamnar högt upp på min önskelista. Den känns helt unik och modern trots att den designades för över 50 år sedan.

Hotell 

Skt. Petri, Köpenhamn 

Ett av de bästa hotell jag någonsin har bott på. Elegant design, exklusiva bekvämligheter och frukostbuffén är en dröm. Dessutom ligger Skt. Petri extremt centralt i staden.

Mode

Skinnjacka, H&M/Maison Margiela

Samarbetet mellan Maison Margiela och H&M 2012 innehöll många guldkorn, läderbältesjackan är något jag verkligen önskar att jag kunde få tag på. Det är ett unikt plagg, den skriker ”Akta, Mr. President är på ingång”. 

Resa

Seoul och Tokyo 

Jag är helt förtrollad av asiatiskt mode och matkultur. Att få utforska Seouls och Tokyos gator, uppleva deras unika modekänsla och restauranger skulle vara en dröm för mig. 

Doft

Christian Dior Bois d’Argent

Min favoritdoft, lanserad 2004 med en flaska designad av Hedi Slimane. Bois d’Argent är kraftfull och sensuell på samma gång med ingredienser som iris, enbär, läder och honung. 

Film

Irreversible (2002)

En kontroversiell fransk film regisserad av Gaspar Noé (som också är fotograf och klippare). Den baklängesberättande stilen i denna hämndhistoria skapar en obehaglig och oförutsägbar atmosfär som inte lämnar någon tittare oberörd.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.