Aston Martin lanserar sin första cykel

Kommer vi få se James Bond till cykel i nästa film? Det blev åtminstone betydligt mer sannolikt när Aston Martin just utannonserade sin påkostade J. Laverack.

Jonas Strandberg | Foto: Aston Martin  |  Publicerad 2023-11-02 14:00  |  Lästid: 2 minuter

När det legendariska bilmärket tar sina första steg in på cykelmarknaden är det med en stilren skapelse i kolfiber med titanskruvar. Aston Martin presenterar den själv blygsamt som “The world’s most bespoke, advanced and meticulously engineered road bicycle”. Och ja, den är verkligen full av snygga detaljer. Varenda aspekt av cykeln känns visuellt sett väldigt genomarbetad. Det skulle inte kännas töntigt om Agent 007 fick den i present av Q inför nästa uppdrag.

Till cykeln går det även att köpa en snygg väska som man kan packa ner den i, vilket känns som lite av ett måste, eftersom man aldrig i livet skulle våga låsa fast den utomhus, ens med trippla lås.

Priset är inte angivet än, men man uppger själva att varje cykel tar över tusen timmar att tillverka så någon budgetcykel rör det sig sannolikt inte om. Tyvärr får man säga, det hade varit fantastiskt oväntat och kul om Aston Martins första cykel gick loss på en stabil femhundring.

När den släpps är inte helt klart, men det går nu att anmäla sitt intresse på Aston Martins hemsida.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-11-02 14:03