Ät bäst i New York

joel  |  Publicerad 2006-06-28 14:50  |  Lästid: 2 minuter


Kocken Anthony Bourdain blev världskändis med sin självbiografiska bok Kitchen Confidential som kom ut 2000. Nu äger och driver han Les Halles i New York och är aktuell med kokboken Anthony Bourdains franska kök. För Cafés Oskar Hammarkrantz berättar han om sina fyra New York-favoriter, som du inte får missa nästa gång du besöker stan:

superkockens_nyctips_1_200BÄSTA SUSHIN
Masa, 10 Columbus Circle
– Världens absolut bästa sushi. De har ingen meny, utan herr Masa kollar in dig och vad du är för typ. Och sedan ger han dig de sushis han tycker passar. Tyvärr extremt dyrt.
superkockens_nyctips_2_200BÄSTA DELIN
2nd Avenue Deli, 156 2nd Ave

– Ska du käka en riktigt klassisk bagel med pastrami är det hit du ska gå. Slitet men charmigt.
superkockens_nyctips_3_200BÄSTA BURGAREN
Corner bistro, 31 W 4th Street
– Inte bara burgarna håller världsklass. De har förmodligen också USA:s allra bästa jukebox med en massa skön gammal punk och soul.
superkockens_nyctips_4_200BÄSTA PIZZAN
Lombardis, 32 Spring Street
– New Yorks första pizzeria, som fortfarande håller stilen.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-22 14:06