Hoppa till innehåll

Att vara husse till en tonårshund

Om man kollar på Blocket så är de flesta hundar som säljs där runt nio månader gamla. Jag kan förstå varför, exakt lika gammal är min odåga till hund Hopper just nu. Nio månader i hundår motsvarar nämligen ungefär femton människoår – den vidrigaste ålder som finns. En nio månaders hund är precis som en … Continued

Om man kollar på Blocket så är de flesta hundar som säljs där runt nio månader gamla. Jag kan förstå varför, exakt lika gammal är min odåga till hund Hopper just nu. Nio månader i hundår motsvarar nämligen ungefär femton människoår – den vidrigaste ålder som finns.

En nio månaders hund är precis som en femtonåring. De har ingen kontroll på vare sig kroppen eller sitt känsloliv. De välter ner grejer, är obehagligt kåta, luktar mysko och naffsar en i händerna. De har inget mellanläge, de är antingen överaktiva eller ligger och sover hela dagarna och säger man till dem blir de vansinniga och slänger igen dörren till sitt rum där de spenderar eftermiddagen med att lyssna på Tokio Hotel.
Nä, tonårshundar är skitjobbiga. Kolla bara på de här bilderna.

Hopper som valp:

Hopper som tonårshund:

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.