Nästa stora trend? Här tar Foppatoffeln över på modeveckan

Balenicaga skickade just ut ett par platå-foppatofflor på catwalken i Paris. RIP fashion.

Sofia Börjesson | Foto: IBL  |  Publicerad 2017-10-02 10:32  |  Lästid: 2 minuter

Redan i somras rapporterade vi om Foppatofflans oväntade comeback i modevärlden, men trots att kändisar som Jared Leto och Shia LaBeouf bar de plastiga sandalerna har vi än så länge inte märkt att den stora massan har hakat på den nygamla trenden i någon större utsträckning.

Det kan dock vara på väg att förändras.

När det franska modehuset Balenciaga visade upp sin kollektion för vår/sommar 2018 i Paris var det många ögonbryn som höjdes. Ut på catwalken kom nämligen modellerna iklädda – håll i er – foppatofflor med platå. Skorna har alltså tagits fram i ett samarbete med skoföretaget Crocs.

Balenciaga visar upp sitt samarbete med Crocs på modeveckan i Paris. Foto: IBL

Inte nog med att foppatofflorna har fått sig en rejäl sula – designern Demna Gvasalia har dessutom hottat upp dojan med pins. Ni vet sådana som brukar komma i form av nyckelpigor på foppatofflor för barn?

Modevärlden verkar alltså inte ge upp i första taget, de har bestämt sig för att foppatofflorna ska tillbaka. Om inte i år – så 2018.

Mycket har hänt med skomodellen sedan den här bilden…

Balenciaga har fått modevärlden att höja på ögonbrynen tidigare – se väskan som kostar 20 000 och är snarlik Ikeas klassiska blå kasse >

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-27 10:12