Hoppa till innehåll

Kvinna påstår sig ha fångat Banksy på film – se videon

Anaïs González Cruz

Den mystiske mannen håller i en stencil och vill verkligen inte bli filmad. Men är det Banksy?

Banksy är världens kanske mest kända graffitikonstnär och trots sin enorma popularitet har han lyckats hålla sin identitet hemlig i decennier.

Men nu hävdar en kvinna att hon fångat den mytomspunne britten på film i samband med en konstutställning i den israeliska gallerian Arena Mall. Utställningen arrangerades av Banksys forne manager och ska även ligga relativt nära konstnärens nyöppnade hotell The Walled Off Hotel i Betlehem.

I videon ses hur en man försöker dölja sitt ansikte efter att ha upptäckt kameran i lokalen. I handen håller han en stencil.

Alla som besökte gallerian innan öppning skrevs upp på en besökslista och enligt kvinnan berättade en säkerhetsvakt för henne att en brittisk konstnär fanns med bland namnen, skriver Daily Mail.

https://www.youtube.com/watch?v=zztgIFTluBE

Men frågan är om detta verkligen räcker som bevis? På nätet råder delade meningar om klippet och många tror att det i själva verket rör sig om en assistent som bara inte hade lust att bli filmad.

Och det här är faktiskt inte första gången som någon påstår sig ha avslöjat Banksys identitet. I mars förra året genomförde forskare i London en så kallad geografisk profil i områden med kända verk och kom till slutsatsen att hans verkliga namn är Robin Gunningham – ett påstående som även det kritiserats för att sakna ordentlig bevisgrund.

Ska du till Betlehem? Checka in på Banksys hotell ”The Wall Off Hotel” – såhär ser det ut

Credits
Foto:: Youtube

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.