Annons
Annons

Bär bågar snyggt

Anders Modig

[nggallery id=321]

Bär du också ett par tjocka plastisar på näsan? Ledsen, plastbågens tid kan snart vara över. I alla fall om man ska tro glasögonkreatören Oscar Magnuson som just släppt det allra senaste på glasögonfronten:

Annons

Tunna 20-talsbågar i metall.

Är plastbågens tid förbi?
– Nej, säger Oskar. Men det verkar som att allt fler vill ha metallbågar nu. En motreaktion efter att plastbågen har hängt med ett bra tag. Min tanke är att metallbågarna ska vara ett komplement till den vardagliga plastbågen.

Ska man bara bära andra brillor till fest, alltså?

– Nej, men vill man ge ett mer proffessionellt intryck så rekommenderar jag metallbågar. Särskilt om man klär sig mer business. Metallbågen ger mer karaktär än en plastbåge.

Jag gillar bågen Hector, den påminner om någonting som en tysk general på 1930-talet skulle kunna ha burit. Var det inspirationskällan?
– Ha ha, nej – men Hector är en typisk 20-talsbåge. Dessa har varit borta från marknaden i ungefär 10 år, så nu är det dags för en uppdaterad comeback!

Om du ska ge den svenska mannen tre stiltips gällande glasögon, vad skulle det vara?
1. Inte ha plastbåge till kostym. Metallbågen ger ett betydligt mer proffesionellt intryck. 2. Anpassa glasögonen till ansiktsformen. Har du tillexempel ett långsmalt ansikte bör du undvika breda glasögon, för att inte se ut som en hammarhaj. 3. Solglasögon i clips-on-form är big no-no. En favorit hos vår käre konung tyvärr. Jag ger ett till: Välj en båge som passar din näsa. Har man en kraftig snok brukar det bli svårt med plastbågar.

Förutom ditt eget varumärke, vilka tillverkare är bra just nu?

Götti designar riktigt snygga och stilrena glasögon. En annan favorit är Oliver Peoples. Kolla in!

Patrik Hedlund
Se mer av Oscar Magnuson här.

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar