Hoppa till innehåll

Bäst klädd i blazer – 3 sätt att bära vårens snyggaste kavajer på

Martin Hansson

På vårkanten finns det flera skäl till att investera i en ny snygg kavaj – och matchingsmöjligheterna är oändliga. Precis som kavajen är självklar vid mer dressade tillfällen är den lika stilsäker i sällskap av en stor stickad tröja eller t-shirt. Café guidar till säsongens snyggaste kavajer och visar hur du bär blazern bäst i vår.

1. Välj vitt i vår

vit kavaj 2017
Tiger of Sweden SS17-kampanj lyfter fram den vita kavajen. Även stilprofilen David Gandy bär upp den vita kavajen föredömligt.

Den vita blazern kan verka svår att bära upp men är enklare än du tror. Antingen stylar du den tillsammans med ett par vita byxor och sneakers som ovan eller till ett par mörka byxor. Var inte rädd för att bära den vita kavajen med en t-shirt eller polotröja under istället för en skjorta.

Vit kavaj från Oscar Jacobson, 3 999 kr. Dubbelknäppt från Tiger of Sweden, 4 999 kr.

2. Rätt med rutigt 

streetstyle
Vässa din vårstil med en rutig kavaj.

En av vårens hetaste herrmodetrender är rutigt. Our Legacy, Alexander Wang och Balenciaga är några av modehusen som visat att det är rätt med rutiga plagg. Bär en rutig blazer stilfullt tillsammans med ett par enfärgade kostymbyxor eller till ett par jeans i vår för ett coolare intryck.

rutig kavaj

Rutig kavaj från Morris Heritage, 4499 kr. Rutig kavaj från Zara, 999 kr.

3. Dubbelt så snyggt med dubbelknäppt

dubbelknäppt kavaj
Den dubbelknäppta kavajen är klockren i vår enligt Sandro och Tod’s.

Det har nog knappast någon att den dubbelknäppta kavajen är ett stilsäkert plagg att räkna med i vår. Sett historiskt har den dubbelknäppta blazern varit förknippad med boxigare silhuett och många gånger en kanske inte allt för smickrande passform. Men flera av de internationella och svenska konfektionsmärkena med hög modegrad har i de senaste kollektionerna gett den dubbelknäppta blazern en ny – snyggare – passform.

Dubbelknäppt kavaj från H&M, 699 kr. Kamelfärgad kavaj från Dries Van Noten, 8450 kr. 

Mer vårmode? Café tipsar även om 8 snygga solglasögon – alla under 1000 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.