Hoppa till innehåll

10 bästa allsvenska spelarna i Fifa 20 – domineras av AIK- och Malmöspelare

Sebastian Larsson i AIK-tröjan och tre Allsvenska spelare (Anders Christiansen, Per Karlsson och Andreas Granqvist) frilagda.

Malmö, AIK, Djurgården och Hammarby gör upp om det allsvenska guldet – men enligt spelarbetygen i Fifa 20 spelar de bästa spelarna i Gnaget och Di blåe.

Fredag 27 september står det på för alla fotbollsälskande tv-spelare när världens största fotbollsspel Fifa kommer med sin årliga utgåva. Nytt för årets upplaga är bland annat gatufotbollsläget ”Volta” som ser oerhört spännande ut på förhand. Men, som vanligt är det viktigaste med ett nytt Fifa-släpp de uppdaterade trupperna efter sommarens transferfönster.

Man vill ju inte spela som Manchester United utan världens dyraste back, Harry Maguire, eller Barcelona utan Antoine Griezmann. Även om valet nio gånger av tio faller på någon av de femstjärniga storklubbarna när det väljs fritt i matchen mot din kompis så föredrar många att spela med sitt favoritlag i Allsvenskan. Kanske inte för att det är lättare att stänka in ett skott från 30 meter, det är svårare, utan snarare för känslans skull. Det ÄR helt enkelt roligare att spöa kompisen i ett Göteborgs- eller Stockholmsderby än i ett El Clásico.

Allsvenskan står inför en glödhet höst, där främst de tre Stockholmslagen – AIK, Djurgården och Hammarby – går en match mot Malmö om Lennart Johanssons pokal och det allsvenska guldet. Noterbart är enbart en spelare från Djurgården (skadade Erik Berg) och ingen från Hammarby tar plats bland de tio bäst rankade spelarna i Allsvenskan på Fifa 20. Ingen Marcus Danielson, ingen Muamer Tankovic. Andreas Granqvist, som de flesta är eniga om haft en direkt svag säsong i Helsingborg, är rankad klart högst av de allsvenska spelarna – och kvalar samtidigt in som den fjärde bästa spelaren bland alla svenskar i spelet.

LÄS OCKSÅ: 10 bästa svenska spelarna i Fifa 20 – Ola Toivonen är bättre än Alexander Isak

Här är de 10 bästa allsvenska spelarna i FIFA 20:

1. Andreas Granqvist, Helsingborg, 78

2. Sebastian Larsson, AIK, 74

3. Anders Christiansen, Malmö, 74

4. Fouad Bachirou, Malmö, 74

5. Tarik Elyounoussi, AIK, 73

6. Per Karlsson, AIK, 73

7. Rasmus Bengtsson, Malmö, 73

8. Paulinho, Häcken, 73

9. Erik Berg, Djurgården, 73

10. Markus Rosenberg, Malmö, 72

De tio bästa spelarna i Allsvenskan i fotbollsspelet Fifa 20.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.