Annons
Annons

Du kanske trodde att vita lögner för förseningar blev överflödiga den dagen du lämnade skolan? Glöm det! Har du en gång kommit för sent och ljugit om varför, så kommer du garanterat göra det igen. Vad kan därför vara bättre än att lära dig hur du på smidigast sätt förklarar en sen ankomst, och på så vis minimerar irritation och skepticism hos den du stämt träff med?

Annons

>10 minuter
Ring och be om ursäkt och säg att du ligger fem minuter efter tidsschemat. Det gör att värden fortsätter som vanligt utan att låta din försening störa det som inplanerats.

Gilla Cafe.se på Facebook

>20 minuter
Ring, be om ursäkt och förklara att du glömt att låsa dörren, sprungit ifrån plånboken eller liknande. Om de som väntar på dig blir otåliga så har du i alla fall fjäskat tillräckligt för att de ska förlåta dig.

>30 minuter
Börja med att ringa och be om ursäkt. Säg att de som väntar kan börja utan dig och att du ansluter så fort du bara kan.

>40 minuter
Ring och ursäkta att du blir sen. Skyll på trafiken. Den ursäkten må vara sliten men är svår att motbevisa och har garanterat använts av dem som väntar på dig. Denna ursäkt bör dock användas ytterst sparsamt.

>50 minuter
Ring och be om ursäkt. Förklara att du haft problem i hemmet med dina barn eller ditt husdjur.

>1 timme
Kasta dig på telefonen och be om ursäkt. I det här läget bör du överväga att köpa blommor eller någon annan present. Se till att dyka upp så fort du bara kan, gärna med andan i halsen.

< 1 timme
Ring och hoppas att du kan lämna ett meddelande på telefonsvararen. I det här läget bör du inte dyka upp överhuvudtaget. Du bör också leta efter nya vänner då du troligtvis aldrig blir förlåten av dem som väntat.

Martin Greve

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar