Basutbudet när det gäller hörlurar

Smartphone-anpassade mer ambitiösa hörlurar kommer starkt. Nu har Philips och Sony släppt varsin variant, som i alla fall designmässigt inte lämnar så mycket i övrigt att önska. Gemensamt för de båda hörlurarna är att mycket krut har lagts vid bra basåtergivning – hjärtat, själen och pulsen i dagens musik, enligt Sony. Sony MDR-XB910 är utrustad […]

Publicerad 2013-03-11 10:19  | Lästid: 1 minut | Patrik Hedlund

Smartphone-anpassade mer ambitiösa hörlurar kommer starkt. Nu har Philips och Sony släppt varsin variant, som i alla fall designmässigt inte lämnar så mycket i övrigt att önska.

Gemensamt för de båda hörlurarna är att mycket krut har lagts vid bra basåtergivning – hjärtat, själen och pulsen i dagens musik, enligt Sony.

Sony MDR-XB910 är utrustad med Sonys egenutvecklade Advanced Direct Vibe Structure, vilket gör sub-basen tyngre och mer övertygande än någonsin. Genom att vika ihop hörlurornas kåpor kan du enkelt packa ner den i väskan. Kostar 2 000 kronor och lanseras under april.

Philips O’Neill The Construct är Philips och surfmärket O’Neills fortsatta samarbete, och är antagligen en av marknadens mest tåliga hörlur. Kommer med en superflexibel och i princip okrossbar bygel samt metallringar runt kåporna som både skyddar och ser snygga ut.

På plussidan hittar vi även en trasselfri sladd och, tack och lov, förstärkningar runt anslutningarna. (Hur många gånger har vi inte varit med om att våra lurars anslutning börjar glappa och man måste köpa nya?)

Kostar 1 500 kronor och finns ute nu.

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta