Annons

Hemgjort lavemang, våtdräkt i sälskinn och insidan på en kamel. Café listar överlevaren Bear Grylls värsta upplevelser – se klippen nedan.

Kamelkroppen i Sahara

Efter att ha snittat upp kamelen, provsmakat en bit av dess fettlager och släpat bort ett tarmpaket stort som en sopsäck kryper Bear Grylls in i den tömda kroppen. Med huvudet någonstans i kamelens hals hörs knappt vad han lyriskt pratar om, men tydligen skyddar kamelkroppar väldigt bra mot sandstormar.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Lavemanget i Panama

Bear Grylls är ensam på en flotte i Stilla havet. Han är uttorkad och har inget annat att dricka än lite färskvatten befläckat med fågelkiss. Dricker han det finns risken att han kräks, och därmed förvärrar uttorkningen. Som tur är har han en slang. Och en analöppning. Bear Grylls kör ett lavemang med vattnet, rakt upp i baken, och kroppen tar därmed upp vätskan utan att han kräks. Bear Grylls kommentar när det plågsamma pågår? ”I guess all you can do is lay back, and think of England.” I bakgrunden går solen ned, och snart är ännu en arbetsdag till ända.

Festmåltiden i Sibirien

I Sibiren erbjuder Bear Grylls lokala resesällskap en festmåltid i form av en död jak. Så fort kniven satts i djurets hals kastar sig Bear Grylls fram och sörplar i sig blodet som rinner ut. Strax efter ger han sig med blodig mun på den proteinrika delikatessen: ögonen. Bear Grylls rankar själv upplevelsen som en av de värsta sakerna han någonsin har ätit.

http://www.youtube.com/watch?v=pA1Dxf7Uu_c

Sälskinnet i Skottland

Strandsatt på en ö i norra Skottland är Bear Grylls tvungen att simma i det iskalla havet för att nå fastlandet. Men Bear Grylls vore inte Bear Grylls om han inte av en slump skulle springa på en död säl. Köttet är ruttet, men alla överlevare förstår att döda djur är värda mer än så. Skinnet är nämligen i prima skick. Bear Grylls flår sälen, och trär på sig dess skinn som en våtdräkt på överkroppen. ”The ultimate seal skin wetsuit”, som han säger själv.

Nakenbadet i Norge

Mitt ute i ett smällkallt skogslandskap inser Bear Grylls att han måste korsa en frusen flod. För att inte blöta ner sina kläder klär han av sig naken. Han stampar sig genom isen och hoppar i. Ryggsäck och skidor slängs upp på ett isblock som han skjuter framför sig. Väl uppe på andra sidan står han naken i snön och vilar upp sig. Själv sitter man – fullt påklädd – framför datorn och fryser ända in i märgen.

Jonas Terning

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar