Nu släpper Bernadotte & Kylberg glasögon – kolla in dem här

Tio modeller för Synsam – bland annat en ”supermodell” med avtagbart solskydd. Här är prins Carl Philips och Oscars Kylbergs nya glasögon.

Markus Thunberg | Foto Andy Liffner  |  Publicerad 2018-03-23 14:39  |  Lästid: 3 minuter

Prins Carl Philip och Oscar Kylberg har sedan starten designat så vitt skilda saker som sängar, vaser, glas och kläder.

Nu har turen kommit till glasögon. I samarbete med Synsam släpper duon nu tio olika modeller. Café fick en exklusiv intervju med dem.

Hur använder ni glasögon?

Oscar: – Mitt i ansiktet. Nä skojar, jag använder dem jämt. Man kan ha en garderob och behöver inte ha samma glasögon jämt, precis som man kan ha olika skor.

Carl Philip: – Jag använder linser och solglasögon, men jag har självklart glasögon. Oftalmiska glasögon (vanliga slipade glasögon på fackspråk, reds anm.) använder jag privat, jag har dem när jag racear till exempel.

Vad har varit svårast för er med att göra just glasögon? 

Oscar: – Det är många små, viktiga detaljer som ska samspela. Vinklar, vrår, skruvar, funktion, mått, texturer, material och proportioner. Vi blandar material och magneter.

Carl Philip: – Vi har jobbat i många olika områden och med många olika material och vi är inga experter på materialen, det är hantverkarna och producenterna.

Varifrån har ni hämtat inspiration till bågarna?

Oscar: – Vi har tittat på skog, fjäll och hav. Vi får ofta frågan om vi brukar hämta mycket från naturen och jag tror vi gör det. Det är originalet liksom. Vi har utgått från människan, från jaget.

Vad skulle ni själva beskriva som den röda tråden i er design?

Carl Philip: – Innehållet gör formen.

Oscar: – Only time will tell, höll jag på att säga. Vi försöker få med innovation, det är något vi båda gillar. Det finns egentligen två röda trådar, den ena är att man aldrig vet var vi ska dyka upp eftersom vi gör så olika grejer. Det är vår grej, vi vill jobba med change through design (firmans slogan, reds anm.) inom många olika uppdrag. Den röda tråden är att oavsett uppdrag har vi samma process och då kan vi ta fram någonting eget och vi tillför nåt nytt inom gebitet.

Hur tror ni glasögonen kommer tas emot?

Carl Philip: – Det vet vi ju inte! Vi kan säga att vi är väldigt stolta över dem. Det ska bli spännande att se hur de landar, att se vilken som blir mest omtyckt, eftersom alla kommer ha en åsikt.

Oscar: – Man blir alltid lika förvånad när man tror att en viss modell kommer uppskattas mest, men det är alltid fel. Vi får titta på hur vår uppdragsgivare reagerar. Om vi tycker att något är det coolaste sedan elektriciteten och de bara ”nä” så får vi ta det.

Har något i den stilen hänt?

Oscar: – Nä inte så extremt, men någon idé vi haft har varit ”nä, det går inte eftersom näsan inte sitter där”.

Bernadotte & Kylbergs olika modeller

Här hittar du alla stilnyheter från Café

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-03-23 15:38