Bill Skarsgård: ”Jag är hemlös, lever ur en resväska”

Bill Skarsgård visar upp sin nomadstil inspirerad av Pradas och Saint Laurents 2017-look – se alla bilder här.

Markus Thunberg | Foto Angelo Pennetta för Mr Porter  |  Publicerad 2017-03-02 14:58  |  Lästid: 2 minuter

Bill Skarsgård stylad av Mr Porter.

Det är i en ny intervju med Mr Porter som skådespelaren Bill Skarsgård berättar om sitt runtflackande liv, om att växla mellan Airbnb-boende i Los Angeles och tre månader om året i Sverige med flickvännen Alida Morberg. Han pratar om pressen att vara en Skarsgård, sin stil och uppståndelsen efter bilderna på honom som clownen i Det.

Bill Skarsgård är under året aktuell i filmatiseringen av Stephen Kings Det, men också i Atomic Blonde med Charlize Theron och John Goodman.

– Det är en liten roll där jag spelar en tysk buse som får shit done, säger Bill Skarsgård till Mr Porter.

Bill Skarsgård kommer haft fullt upp på senare tid. Efter rollen som Roman Godfrey i serien Hemlock Grove har han spelat i Battlecreek och andra mindre projekt. 26-åringen har fått plocka ner sitt liv i en resväska, säger han.

– Jag är praktiskt taget hemlös, jag har inte haft ett hem på sju år.

– Vad resväskan innehåller ändras efter säsong, men jag är rätt bra på att resa med lätt packning. Jag har rest hela mitt liv, jag växte upp resandes.

För Mr Porter berättar Skarsgård att han hellre bor på Airbnb än tar in på hotell under jobbveckorna, och att han tillbringar tre månader tillsammans med flickvännen Alida Morberg, Per Morbergs dotter, i Sverige varje år.

– Min familj är en väldigt otraditionell svensk familj. Jag gillade aldrig att vara den fjärde Skargården som blev skådespelare, Sverige är ett litet land och det görs runt 30 filmer varje år och folk ser på oss som ”Skarsgårds, de är skådespelare”.

När de första bilderna på Bill Skarsgård som clownen Pennywise nådde internet var det samtidigt som världen drabbades av en helt orimlig clownhysteri. Ett tag under 2016 tyckets det som att var och varannan kände någon som attackerats av clowner. Så var det såklart inte. Men Bill Skarsgård kunde inte undgå att dras med.

– Vi gjorde den där fotograferingen av mig som clown, och veckan därefter började de här skumma clownhändelserna dyka upp. Det var skumt. Mitt mål med de här rollerna är att vara en så skrämmande clown som möjligt. Med det sagt vill jag vara en så mångsidig skådespelare som möjligt, och inte bara en läskig barnätande clown.

Se alla bilder på Bill Skarsgård här

[allergallery id=”101131″]

 

Läs hela intervjun på Mr Porter.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-16 14:10