Blaise Matuidi om Nikes nya lyxiga fotbollskollektion: ”Både cool och elegant”

NikeLab inleder samarbete med hyllade Balmain-designern Olivier Rousteing och skapar lyxig och modern fotbollskollektion inför Frankrikes hemma-EM i sommar.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-05-23 15:30  |  Lästid: 2 minuter

Den franska modedesignern Olivier Rousteing är mest känd som hyllad creative director på lyxmärket Balmain, men i sommar inleder han ett samarbete med NikeLab för att fira sin ungdomsförälskelse: fotboll.

Kollektionen heter Football Nouveau Collection och är den andra upplagan av NikeLabs ”Summer of Sports”-serie där inspirationen denna gång hämtats från fotbollsspelarnas livvstil utanför planen, men också estetiken på planen. Rousteings karaktäristiska figurnära och skräddade silhuetter möter lyxiga material och gulddetaljer som ska skapa kläder värdiga en mästare på, och utanför planen. Förutom kläderna består även kollektionen av fyra par skor där man för första gången har broderat in mönster i skons Flyknit-teknik.

Café fick en exklusiv intervju med Paris Saint Germains franska mittfältare tillika Zlatans forne lagkamrat, Blaise Matuidi om släppet av kollektionen inför EM på hemmaplan.

Vad tyckte du om den nya NikeLab x Olivier kollektionen när du först såg den?

– Det är verkligen en fin kollektion. Svart och guld återspeglar lite av mig och min personlighet, så jag är väldigt nöjd över resultatet. Jag älskar mixen av färgerna och hela outfiten är riktigt snygg.

Vilken inspiration får du av färgerna guld och svart?

– Svart och guld är en bra kombination som passar mig perfekt. Den är både cool och elegant. Det är bra när man kan behålla det lekfulla men samtidigt ha den sofistikerade känslan. Lite som jag. Jag älskar mixen och konceptet bakom kollektionen är fantastiskt.

Kollektionen var skapad i samarbete med Olivier Rousteing. Vad tilltalar dig med hans kreationer? Inspirerar dem dig?

– Jag älskar hans innovation. Han utvecklar alltid ny och elegant design. Han lyckas skapa saker som känns nytt utan att det blir för mycket, så att folk fortfarande gillar designen. Det är det som gör skillnad.

Hur känns det att spela EM i sitt hemland?

– Jag tycker det känns stort! Vi kommer att uppleva något som troligen inte kommer ske fler gånger för vår generation. Vi måste göra det bästa av det och, framförallt ge så mycket glädje vi kan till det franska folket som står bakom oss. Vi kommer göra vårt allra bästa och verkligen ge allt för att ta det hela vägen.

Här kan du se en video om samarbetet och märkets plåtning med Blaise Matuidi. Kollektionen släpps den 1 juni på nike.com/nikelab.

Football Nouveau from NIKELAB on Vimeo.

NikeLab_x_OR_8_original
NikeLab_x_OR_3_original
NikeLab_x_OR_4_original
NikeLab_x_OR_6_original
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-03 09:23