Annons


Dry martini är drinkarnas drink, det mest klassiska i alkoholväg du kan hålla i handen. Niclas Sonesson har arbetat som bartender i 14 år och vunnit SM i Dry Martini två gånger varav senast i år. I Café lär han dig blanda en perfekt draja.

Annons

– Man behöver inte ha en hel barutrustning för att blanda drinkar. Det går lika bra med en burk eller skål i stället för ett rörglas. En matsked fungerar perfekt som barsked, säger Niclas.

1. Kyl glas och dryck

– Använd ett cocktailglas och ett rörglas, alternativt en shaker. När drinken väl når cocktailglaset måste glaset vara kallt. Skölj därför av glaset och lägg in det i frysen. Låt det ligga där i cirka en timme så bildas en ishinna av sköljvattnet som inte bara kyler drinken utan också gör att drinken ser proffsig ut. Rörglaset ska fyllas till tre fjärdedelar med is och sedan tömmas på överflödigt isvatten som annars spär ut drinken när du blandar.

Gilla Cafe.se på Facebook

2. I med spriten
– Blanda 6 centiliter gin och 1 centiliter Noilly Prat i rörglaset tillsammans med isen och rör om en kort stund, cirka 20 sekunder. Häll sedan över i det kylda cocktailglaset.

3. Smaksätt och dekorera

– Pressa olja ur ett citronskal på toppen av drinken. Oljan lägger sig som ett dekorativt lager och ger drinken ett tjusigare utseende och svag citrondoft. Slutligen ska en eller två oliver kröna verket. Köp gröna standardoliver och skölj av dem innan servering så de inte ger drinken en smak av olivspad. Stick en tandpetare rakt igenom oliverna och låt dem vila mot cocktailglasets kant. Servera.

Daniel Kjellsson

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar