Annons
Annons


Det mesta kring New York-discorockarna Scissor Sisters doftar gay. Från bandnamnet (hämtat från en lesbisk samlagsställning) till paljetterna och den faktiska musikens tydliga influenser från New Yorks gayklubbskultur.

Annons

Sågerskan Ana Matronic säger själv att hon ”nästan enbart omger sig med homosexuella män”. Vi bad henne därför jämföra lite och lista fem saker heterokillar kan lära av gay-killar.

Gilla Cafe.se på Facebook

1. Ta hand om öron, näsa och naglar
”Det är bra för dig om du förstår att grooming inte bara handlar om att kamma igenom håret efter att du duschat. Du måste ta hand om dig själv ännu mer. Tänk lite extra på dina öron, din näsa och dina naglar. Det kvittar liksom hur het din frisyr blir efter att du lagt tid på att fixa den eller hur dyr skjorta du köpt – om jag ser ett näshår sticka ut så är det tyvärr kört i alla fall.”

2. Skit i macho-idealen
”Bli inte så vilsen och ‘uppe i’ vad det innebär att vara en man. Macho-idealen är bara skit och betyder ingenting. Varken jag själv eller någon av de kvinnor jag känner skulle bli mindre attraherade av en man som, till exempel, kramades och grät. Våga göra sånt, det är kombinationen av att vara stark och ”manlig” och mjuk och känslig – som är vinnarkonceptet.”

3. Tajta till personligheten
”Bli inte plötsligt en annan kille när en tjej kommer in i lokalen. Det är det värsta jag vet. Jag blir irriterad av killar som förändrar sitt beteende beroende på vem de umgås med. Tjejer ser igenom sånt där och det medför bara att de kommer att få svårt att lita på dig i framtiden. Tajta till dig själv och bli säker på vem du är och hur du vill bete dig.”

4. Lär dig dansa
”Jo, allvarligt. Även om jag hör mig själv låta otroligt stereotyp. Men nästan alla mina gay-vänner kan röra sig som sexgudar och en lika stor majoritet av mina hetero-vänner blir likstela bara de närmar sig ett dansgolv. Var inte rädd för att skaka loss. Och var inte rädd för att lära dig. Jag skulle tro att dina raggchanser ökar med en miljard procent om du kan dansa.”

5. Våga visa ömhet
”Var inte så rädd för att visa ömhet gentemot dina killkompisar. Många av mina tjejkompisar tycker att det är skitsexigt med ömhet mellan två killar. Lite Brokeback Mountain light. Jag skulle tycka det var skitsexigt om min kille vågade göra sånt. Och jag menar inte tvunget att man måste köra ner tungan i halsen på varandra, men jag kan till exempel tycka att det är skithett när två killar kramas. Det är grymt.”

Daniel Kjellsson

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar