Annons


Hockeyspelet släpas fram och du är den ständiga slagpåsen. Några snabba pass är allt som behövs och i takt med att puckarna ramlar in sjunker stoltheten genom golvet. Men skammens tid är förbi. Hans Österman, svensk mästare i bords-hockey, gör dig till en vinnare.

Annons

1. Trimma utrustningen
– Wayne Gretzky hade aldrig blivit ”The Great One” med en amatör-klubba från en lokal sportaffär. Ett bordshockeylir kräver noggrann förberedelse. Kuggarna måste sprejas underifrån med silikonsprej. Stängerna ska gnidas med stålull och sedan torkas rena med hushållspapper som sprayats lätt med silikon. Målkoppen ska klippas bort med tång för att undvika att pucken studsar ut. Den ambitiösa kan limma fast en tygpåse istället.

Gilla Cafe.se på Facebook

2. Utse arena
– Ställ spelet på ett bord som gör ryggen rättvisa, det räcker inte med ett soffbord och tänker du ens tanken på att ställa spelet på golvet är du bänkad. Tryck fast stödbenen med häftmassa så att det inte skakar när det börjar smälla ordentligt. Stå upp och spela, ska du tvunget sitta; tejpa ihop de senaste årens telefonkataloger och lägg på stolen.

3. Träna
– Ska du spöa polarna måste du smygträna på egen hand. Det viktigaste steget är att släppa målvakten i anfallsspelet för att kunna utnyttja båda händerna. Börja passa runt pucken inom laget för att få upp puckkänslan.

Daniel Kjellsson

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar