Bli världsmästare i träskfotboll

Sugen på en aktiv semester i sommar? I juni gör lag som Unathletico Mudrid och Mudchesthair United upp i Träskfotbolls-VM. Tävlingen har arrangerats sedan 1997 och vem som helst kan anmäla ett lag. Årets upplaga av världens tveklöst lerigaste mästerskap kommer i år att äga rum i Argyll, på Skottlands västkust. Förutom cirka hundra träskfotbollsmatcher kommer […]

Publicerad 2013-03-05 13:39  | Lästid: 2 minuter | Patrik Hedlund

Sugen på en aktiv semester i sommar? I juni gör lag som Unathletico Mudrid och Mudchesthair United upp i Träskfotbolls-VM. Tävlingen har arrangerats sedan 1997 och vem som helst kan anmäla ett lag.

Årets upplaga av världens tveklöst lerigaste mästerskap kommer i år att äga rum i Argyll, på Skottlands västkust. Förutom cirka hundra träskfotbollsmatcher kommer arrangemanget även att erbjuda en stor restaurang, bar och dj (som spelar uteslutande träskrock, förmodar vi). Och dessutom en hel del sköna typer bland de cirka 500 män och kvinnor som kommer att delta.

Sporten som skapades av finländska längdskidåkare på 90-talet spelas med med fem utespelare plus målvakt. Antalet avbytare och antalet byten per match är obegränsat.

Att anmäla ett lag kostar cirka 1 300 kronor och görs på Swampsoccer.co.uk.

Patrik Hedlund
(Bilder saxade från Cafés reportage om träskfotboll 2011. Fotograf: Jonas Walla.)


Lugnet för stormen – Argyll, Skottland.

Dela på Facebook
Tweeta