Annons

[nggallery id=236]

Efter några mer än lovligt sömniga år är Göteborg på väg att etablera sig som den ledande hotellstaden i Norden. Elite Plaza är redan ett av Sveriges skönaste lyxhotell och Elite-gruppen har också lyckats rycka upp dekiga Park Avenue ur sin dvala. Till detta kommer det planerade tredje tornet vid Gothia Towers och ett jättebygge på Drottningtorget.

Men den roligaste nykomlingen är Avalon Hotel på Kungsportsplatsen.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Det nyöppnade hotellet har 101 rum och en extra lyxig penthousesvit. På taket ryms också en pool och rummen är genomgående inredda med Arne Jacobsen-stolar, Kasthall-mattor och de för ambitiösa hotell numera obligatoriska säng­kläderna i egyptisk bomull.

Redan innan öppningen blev Avalon upptaget i det prestigefyllda sällskapet Design Hotels, som fjärde svenska hotell efter Hotel J och Nordic Light i Stockholm och Elite Plaza i Göteborg.

Design Hotels består av 140 hotell världen över – och bland de andra som kan bokas genom hemsidan www.designhotels.com märks Chambers i New York, Setai i Miami och Lux 11 i Berlin.

NYKOMLINGARNA

Gothia Towers
mittbild1_bo_bast
De två skraporna är redan Nordens största hotell med sina 700 rum. Nu byggs en tredje glasskrapa som ska stå klar år 2009 och ge hotellet totalt 1 200 rum.

Posthuset
mittbild2_bo_bast

När det gamla posthuset på Drottningtorget förvandlas till ett hotell nästa år är ambitionen att bli Nordens absolut ”bästa och lyxigaste”, med 350 rum.

Strömstad spa
mittbild3_bo_bast

Okej, Strömstad ligger inte i Göteborg, men det helt nyöppnade hotellet och spat är värt en liten utflykt på ungefär 17 mil. Mer information om bokning och priser på www.stromstadspa.se.

Oskar Hammarkrantz

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar