Annons
Annons


En kvinna hittas med trettiofem piskrapp över ryggen i en lägenhet med elektroniska lås. En man blandar tvättmedel och amfetamin medan vener fräts sönder. Snart ska en av dem åka nerför trappan i rullstol, med ansiktet in i en vägg. Den andra ska ta hissen ner till bår­huset, peka med en pistol, ta döda och levande som gisslan. Kriminalkommissarie Ewert Grens och kriminalinspektör Sven Sundkvist leder plötsligt två olika brottsutredningar från en operationssal på akutintaget…

Där har du upptakten till den hyllade kriminal­romanen Box 21 av Anders Roslund och Börge Hellström, uppföljaren till duons prisade debut Odjuret (2004).

Cafés Staffan Wilsson gav boken högsta betyg och omdömet ”thriller i världsklass”. Fler axplock från de lyriska recensionerna:

”Kan matcha de bästa internationella konkurrenterna
i genren.” (Dagens Industri)

”Äntligen, vill man utbrista, några som tycks ta genren på allvar.” (Göteborgs-Posten)

”Bästa kriminalromanen i år.” (City)

”Om du bara ska läsa den där enda svenska deckaren i år, så måste det bli den här.” (Helsingborgs Dagblad)

Alla som köper detta prishöjda nummer (59 kronor) av Café i butik får Box 21 på köpet. Är du Caféprenumerant? Då kan du snabbt och enkelt beställa Box 21 för endast 20 kronor genom att skicka ett sms till nummer 72120 med meddelandet CAFÉ BOK förnamn efternamn gatuadress postnummer ort. Boken kommer då med posten inom kort. Kostnaden läggs på din telefonräkning.

Annons
Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar