Hoppa till innehåll

10 böcker du vill köpa på bokrean – och inte bara för att de är billiga

Nu är årets bokrea igång och vi har gjort urvalet bland tusentals titlar åt dig.

För dig som blir lyrisk över de billiga priserna men finner dig ha klickat hem en samling om Visbys medeltidshistoria när du väl står där och väljer har vi gallrat fram böckerna du faktiskt vill ta med dig hem från rean. Resten kan få samla damm i någon annans hem.

10 bra böcker att köpa på bokrean

1. De kallade mig Gud

Stefan Schwarz

En av våra mest älskade fotbollsspelare, Stefan Schwarz, berättar öppenhjärtigt i sin kommande bok om fotbollskarriären, livet och familjen. Läsaren får vara med om en rad omtumlande händelser från euforin över VM-bronset 1994 till skräcken när beväpnade rånare tog sig in i familjens hus och hur sonens autism fick Stefan att omvärdera livet. Läs mer och köp här!

2. Känner ni vibbarna?: fotbollen och det nya Sverige

Erik Niva

Fotbollen har i drygt två decennier varit Sveriges mest inkluderande och bäst fungerande integrationsinstitution – och nu behöver vi den mer än någonsin. Känner ni vibbarna? Fotbollen och det nya Sverige utkommer i samband med den Allsvenskan starten 2016, och är den efterlängtade uppföljaren – den här gången med fokus på hemmaplan. Läs mer och köp här!

3. Mikael Persbrandt: Så jag minns det

Carl-Johan Vallgren

I så som jag minns det berättar Mikael Persbrandt för första gången om uppväxten med en ensamstående mamma, kampen för att slå igenom som skådespelare, drömrollerna på Dramaten och filmsuccéerna. som följer varandra. Om de kaotiska åren med missbruk och om livet idag. En självutlämnande och brutalt ärlig berättelse om att nå botten och ta sig upp igen. Läs mer och köp här!

4. Killing Pablo Escobar: jakten på världens mäktigaste brottsling

Mark Bowden

Pablo Escobar var knarkkungen vars kriminella kokainimperium höll en hel nation som gisslan; ett skräckvälde som endast kunde få ett slut med Escobars död.
I en intensiv och närgången berättelse avslöjar den prisbelönte journalisten Mark Bowden detaljerna om den amerikanska operationens sexton månader långa jakt på den colombianske drogkungen. Läs mer och köp här!

5. Min superkraft!: så har jag lärt mig älska min struliga adhd

Viktor Frisk, Mia Gahne

Här berättar Viktor om sitt liv med ADHD. Om den struliga uppväxten på landet utanför Eskilstuna, om livet före diagnosen när ingen, absolut ingen, förstod honom. Om sin inre frustration, om tvivlen och skuldkänslorna. Men också om allt det positiva som han fått med sig från sina erfarenheter och hur han lyckats vända ADHD-diagnosen till en personlig superkraft. Läs mer och köp här!

6. Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll

Olof Lundh

I boken ”Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll” skriver Olof om sina erfarenheter från de 20 år han har bevakat fotboll, och då kanske framförallt om vad som sker utanför linjerna.
Vi får bland annat veta varför fotbollsförbundet absolut inte ville att Friends Arena skulle heta Friends. Hur det kommer sig att den nya nationalarenan gjort förbundet konkursmässigt och hur viktigt EM i Frankrike är för SvFF:s ekonomi. Läs mer och köp här!

7. En droppe midnatt

Jason Timbuktu Diakité

I sökandet efter sina rötter gräver Jason ”Timbuktu” Diakité i en familjehistoria från slaveriets USA till folkhemmets Sverige.En droppe midnatt är en gripande berättelse om härkomst, identitet, motstånd, rasism och längtan efter tillhörighet. Läs mer & köp här!

8. Rum: en roadtrip genom psyket

Alex Schulman, Sigge Eklund

Aldrig tidigare har Alex Schulman och Sigge Eklund visat sig så naket sårbara. Rädsla, svart humor och nostalgisk melankoli blandas i en bok som trots allt mynnar ut i en hoppfull jakt på mening, harmoni och frihet. Läs mer och köp här!

9. The Mauler: Alexander Gustafsson berättar sin historia för Leif Eriksson och Martin Svensson

Alexander Gustafsson, Leif Eriksson, Martin Svensson

För första gången någonsin berättar Alexander Gustafsson om hur Bond-Ove, som han kallades under tonåren, blev The Mauler med hela svenska folket. Det är en öppenhjärtig och bitvis smärtsam historia om uppväxten som höll på att leda rakt ner i mörkret och om kampen för att nå toppen i världens kanske hårdaste sport. Läs mer och köp här!

10. Zlatan: hårda fakta

Lars Nylin, Lars Sundh

För första gången samlas nu alla fakta om Zlatan Ibrahimovic i hyllningsboken Zlatan: Hårda fakta. En fotbollens motsvarighet till Guinness Rekordbok – med en huvudperson. Läs mer och köp här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.